iPhone 14 Pro Max vs 15 Pro

Bütçe
50000-55000
Type-C'ye geçilmesi eylem düğmesi gibi yeni özellikler aklımı kurcalamıyor değil kararsız kaldım yine ya 15 Pro'da batarya konusunda çok üzer mi?

Şöyle söyleyeyim eğer bu telefonları 4,5 sene kullanma planınız varsa 15 Pro'nun fazladan 2 GB RAM artısı, yapay zeka desteği alacak olması, Kameradaki en önemli ve tek artısı 14 Pro serisi 4K 30FPS ProRes video çekerken 15 Pro 4K 60FPS çekebiliyor. Bunlar önemli ise 15 Pro seçmeniz daha iyi olur. Type-C, aksiyon butonu gibi şeyler yan artılar. Eğer pil sağlığı yüksek yani en az 92,93 sağlıklarında bir 15 Pro bulursanız gündelik kullanımda 1 günü çıkarabilir. Eğer arada oyun oynuyor, görüntülü görüşme yapıyor, telefonu hep son parlaklıklarda kullanıyorsanız 1 günü çıkarmayabilir. Yani iPhone 13'te aldığınız ekran süresinin üstüne +2 saat koyun o işte yüksek pil sağlıklı 15 Pro'nun sizi götüreceği ekran süresi demektir. Yeter yetmez algısını oradan düşünebilirsiniz. 15 Pro öneriyorum her şeye rağmen.
iPhone 15 Pro= 14 Pro S eski adlandırmayla. Veya iPhone 7 ve 8 arasındaki fark neyse 14 Pro serisi ve 15 Pro serisi arasındaki fark da o. 7 Plus yerine 8 alıyormuş gibisiniz zamanında. Kameralar falan birebir aynı yani teorikte bir artısı yok 15 Pro'nun donanım gücü harici. Büyük ekran seviyorsanız ve denemek istiyorsanız yapay zeka ve -1 yıl güncelleme alma dışında neredeyse hiçbir kaybınız olmaz daha büyük ekran ve daha uzun pil ömrünü seçerek 14PM de seçebilirsiniz.

Type c ye geçilmesi eylem düğmesi gibi yeni özellikler aklımı kurcalamıyor değil kararsız kaldım yine ya 15 proda batarya konusunda çok üzer mi
Batarya konusunda iPhone cihazların hiç üzdüğünü görmedim, düşük batarya kapasitesi değerlerine sahip olsalarda verimlilik konusunda üstlerine yok. Gündelik kullanımda 1,5 günü çıkarabiliyor.

Batarya onemliyse 14 pro max, degilse de 15 pro ama 14 pro max bence iPhone'un son modellerinden en basarilisi.

Büyük ekran ve daha kapasiteli batarya haricinde bir avantajı yok 14PM almanın. Eğer büyük ekran istiyorsanız 14PM tercih edin, diğer türlü 15 Pro alın. Batarya konusunda oyun vb. oynamıyorsanız her iki telefon da günü çıkartır fazlasıyla.

Boyut ilk başta büyük isteyebilirsiniz fakat bir süre sonra insanı ciddi anlamda rahatsız ediyor. Kullanmak bile insanı yorar hale geliyor 15 pro ayrıca daha kibar da bir cihaz.

Hocam 15 Pro kullanıcısıyım sorunuz varsa cevaplarım.

Hocam şarj olarak yoğun kullanımda kaç saat ekran süresi alıyorsunuz bir de ısınma sorunu oluyor mu?

Hocam hiç ısınma sorunu yaşamadım. Benimkinin Pi sağlığı 87 bir günümü çok rahat çılarıyor. Brn genelde instagra YouTube ve Clash royaldr kullanıyorum. Ben bu cihaza POCO X3 Pro'dan geçtim ilk başta pil hızlı gidiyor gibi geldi ama alışınca hiç de öyle olmuyor. Ben felefonun boyutunuda çok seviyorum küçük olduğu için kullanımı çok rahat ve kibar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…