iPhone 14 Pro Max vs Sony A7 II

Hangisini almalıyım?

• Oy verenlerin toplamı
    10
  • Anket kapandı .

wintersthoughts

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, iPhone 14 Pro Max mi Sony A7 II mi?
Şu anda Samsung S20 FE kullanıyorum ve 3 sene önce bu telefonu alırken kamera alma hevesiyle gidip telefon ile geri dönmüştüm (şu an Sony A7 II 15 bin TL arttı, 27 bin TL ve yeni modelleri çıktı.) Şimdi kardeşime telefon alacağız ve fırsat varken bana da almayı düşündük. Günün sonunda para biriktirip 1 telefon ve 1 kamera sahibi olacağım ama hangisini şu an almak daha karlı olur bilemedim. Aynı zamanda iPhone 15'te Eylül 2023'te çıkacak kamerayı alıp telefon için beklesem mi? (Telefonu yurt dışından kamerayı yurt içinden alacağım.)
Sony A7 II: https://www.akakce.com/fotograf-makinesi/en-ucuz-sony-a7-ii-28-70-mm-lens-fiyati,5167005.html

15'in düz modelleri 14 ve 13 gibi çöp olarak çıkacak firma herkes Pro modellerine yığıldığı için hiç bir neden olmamasına rağmen galiba ucuz ki millet alıyor kafasına girerek ki bunu kendiler açıkladılar 15 Ultra ya da Pro adıyla çıkacak olan modeli 100 dolar zamlı satacaklar.

Mac Pro'ların fiyatları ve içerisindeki komponentler malum. Duruş olarak bu sene nefret ettim Apple'dan. O parayı 14 Pro Max haketmiyor. 15 Ultra'yı ben de düşünüyordum ama bu adam yolmaca ayağına vereceğim 100 dolar zoruma giderdi. Ölene kadar 11'de bekler politikalarını düzeltince ya model yeniler ya da başka markaya kaçarım.

Apple tarafında işler böyle iken şuan ki telefonunuzdan memnunsanız telefon ile hiç paranızı öldürmeyin. Hem hobi sahibi olur hem de daha yararlı, uzun ömürlü bir yere para yatırmış olursunuz.

Kameraya çok önem veriyorsanız iPhone'un doğru bir tercih olacağını sanmıyorum, Android telefonlar kamera anlamında her zaman daha iyi oluyor. Kamera mı iPhone mu derseniz iPhone.

Şu anda Samsung S20 FE kullanıyorum ve 3 sene önce bu telefonu alırken kamera alma hevesiyle gidip telefon ile geri dönmüştüm (şu an Sony A7 II 15 bin TL arttı, 27 bin TL ve yeni modelleri çıktı.) Şimdi kardeşime telefon alacağız ve fırsat varken bana da almayı düşündük. Günün sonunda para biriktirip 1 telefon ve 1 kamera sahibi olacağım ama hangisini şu an almak daha karlı olur bilemedim. Aynı zamanda iPhone 15'te eylül 2023'te çıkacak kamerayı alıp telefon için beklesem mi? (telefonu yurt dışından kamerayı yurt içinden alacağım.)
Sony A7 II: https://www.akakce.com/fotograf-makinesi/en-ucuz-sony-a7-ii-28-70-mm-lens-fiyati,5167005.html

48MP RAW fotoğraf çekerim diyorsan 14 Pro Max almanı tavsiye ederim. 48MP RAW formatında çektiği fotoğraflar efsane. İster düzenle ister düzenleme kalite olarak bu formatta rakipsiz. Şu da var kamerada Zoom beklentin varsa 15 Ultra yı beklemeni tavsiye ederim.

Kameraya çok önem veriyorsanız IPhone'un doğru bir tercih olacağını sanmıyorum, Android telefonlar kamera anlamında her zaman daha iyi oluyor. Kamera mı iPhone mu derseniz iPhone.

Katılmıyorum. Kamerada söz konusu video olduğunda iPhone rakipsiz. Fotoğraf olayında 12MP de haklısın. Daha iyi çekenler var ama iş yüksek megapiksele geldiğinde Apple yine rakipsiz.

Android telefonlar kamera anlamında her zaman daha iyi oluyor.
Fotoğraf tarafında evet, video tarafında hayır.

Telefon kamera olarak bir fotoğraf makinesinin yerin tutamaz, kullanım amaçları ve ergonomileri de farklı.

S20 FE gayet iyi cihaz, yerinde olsam onla devam ederim.

15'in düz modelleri 14 ve 13 gibi çöp olarak çıkacak firma herkes Pro modellerine yığıldığı için hiç bir neden olmamasına rağmen galiba ucuz ki millet alıyor kafasına girerek ki bunu kendiler açıkladılar 15 Ultra ya da Pro adıyla çıkacak olan modeli 100 dolar zamlı satacaklar.

Mac Pro'ların fiyatları ve içerisindeki komponentler malum. Duruş olarak bu sene nefret ettim Apple'dan. O parayı 14 Pro Max haketmiyor. 15 Ultra'yı ben de düşünüyordum ama bu adam yolmaca ayağına vereceğim 100 dolar zoruma giderdi. Ölene kadar 11'de bekler politikalarını düzeltince ya model yeniler ya da başka markaya kaçarım.

Apple tarafında işler böyle iken şuan ki telefonunuzdan memnunsanız telefon ile hiç paranızı öldürmeyin. Hem hobi sahibi olur hem de daha yararlı, uzun ömürlü bir yere para yatırmış olursunuz.
Yani yinede İphone 11 ile 14 Pro max bir değil fakat sırf A16 işlemci veya kamerası için okadar para vermek çok saçma. Bence iphone 11'den sonra ki modellerin hemen hemen hepsi birbirine çok benziyor.

Şu anda Samsung S20 FE kullanıyorum ve 3 sene önce bu telefonu alırken kamera alma hevesiyle gidip telefon ile geri dönmüştüm (şu an Sony A7 II 15 bin TL arttı, 27 bin TL ve yeni modelleri çıktı.) Şimdi kardeşime telefon alacağız ve fırsat varken bana da almayı düşündük. Günün sonunda para biriktirip 1 telefon ve 1 kamera sahibi olacağım ama hangisini şu an almak daha karlı olur bilemedim. Aynı zamanda iPhone 15'te Eylül 2023'te çıkacak kamerayı alıp telefon için beklesem mi? (Telefonu yurt dışından kamerayı yurt içinden alacağım.)
Çok farklı bir karşılaştırma. Birisi kamera birisi telefon. Bunu senin ihtiyacına göre alman gerekiyor :) Biz ne desek sana yanlış olur :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı