Hocam yüzde 20 ve 80 arasında kullanırsam direkt olarak sadece yüzde 60 kullanmış oluyorum bunun mantığını algılayamıyorum ben. Adam bataryayı 100mAh yapmış diyelim, biz gidip yüzde 60'ını kullanıyoruz olayı nedir bunun çok saçma geliyor.
0'dan 100'e doldurmak 1 döngü oluyor. Yani bataryanın 100 birimi dolunca buna 1 döngü adı veriliyor. Biz 20-80 arasında doldurarak bir şarjda 60 birim dolduruyoruz sonra 20'de tekrar taktığımızda 20'den 60 çıkınca bizim anca 1 döngümüz tamamlanmış oluyor. Böyle böyle bu devam ediyor. O yüzden 100'e kadar doldurmak döngüyü daha hızlı tamamlatıyor bu da pilin ömrünü daha hızlı yemek oluyor. Ayrıca pilin ısınmaması gerek eskimeyi azaltmak için için o yüzden 80'den sonra devam ettirmek zararlı. Tamam 80'den sonra şarj hızı yavaşlıyor ama sonuçta oluyor ve batarya ısınmış oluyor gitgide. Bu arada 14 Pro için ben her özelliğim açık kullanıyorum ona rağmen 60 birimlik kullanım ömrü gayet de yetiyor sizin de pil sağlığınız 90 ve üzeri ise hayli hayli 20-80 arasında kullanmak yetecektir diye düşünüyorum.