iPhone 14 vs S24

6-7k ya satılan cihazların hiçbiride ekranı besleyecek bir işlemci yok, tamamen göz boyamaca.

S25 ile S24 arasında kamera açısından çok fark var mı ki aynı kamerayı kullanıyorlar zaten 1 sene sonra paralı olacak bir AI ve gerçekten çok sağlam bir işlemci ile gelen bir S23 bence S25 fakat MediaMarkt'tan alacağım orada da 256'lık versiyonu 55000 TL.

O paraları hak etmiyor hocam zaten. AI'ı bilemiyorum kullanmıyorum açıkçası ben (fotoğrafları işliyor tabii). Kamera olarak bildiği kadarıyla S22'den beri aynı kamerayı kullanıyor Samsung. İşlemcisi sağlam, bayağı uzun ömürlü diye söyledim. Kamera farkı en fazla işleme motorundan dolayı olur muhtemelen.

Ekran tazeleme oranı pek ilginizi çekmiyorsa ve hevesliyseniz iPhone 14 alabilirisiniz bence.

iOS'in her şeye rağmen ayrı bir havası olduğunu düşünmekteyim açıkçası.

Bende 120Hz mide bulantısı ve baş dönmesi yapıyor garip bir şekilde. Böyle özel bir durumunuz varsa onu da göze alabilirsiniz mesela.

Son düzenleme:

Lensler evet S22 ve S25'teki lensler ile aynı her sene kamerayla çok az oynayıp tekrar piyasaya çıkarıyorlar. Fiyat farkı muhtemelen 7 yıl güncelleme desteğin vereceklerini söylemlerinden dolayı olabilir.

Bende 120Hz mide bulantısı ve baş dönmesi yapıyor garip bir şekilde. Böyle özel bir durumunuz varsa onu da göze alabilirsiniz mesela.
Konuyla alakasız ama yaşadığınız şeyin sebebi PWM dimming diye düşünüyorum. Bazı insanların buna normalden çok daha fazla hassasiyeti oluyor. Bunu hangi telefonda yaşadınız? Apple ve Samsung bu konuya hiç önem vermiyor mesela. Sadece Çinli üreticiler yüksek PWM değerine sahip ekranlar kullanıyor.

Ya bu S24'ün gece çekimi bir bana mı çok kötü geliyor yoksa ben mi bir ayarı eksik yapıyorum? Arkadaşımın iPhone 13 bendeki S24'ten daha iyi gece çekimi sunuyor.
Tam tersi olması lazım. S23 ile de test ettim, S24 ile de kamera donanımında gece çekiminde daha önde gözüküyor. Ayrıca full karanlık, senin bile birşey göremediğin bir ortamda bile harika fotoğraflar ortaya çıkarıyor.

Ayrıca cihazın telefoto lensi yok ki, apple ne kadar düz fotoğraflarda başarılı olsa da İphone 14 ile kıyaslandığında Zoom anlamında ai güçlendirmesi başarılı. Tabi telefotoyu ne kadar kullandığınıza bağlı.

iPhone dusunuyorsan da bence 14 almaya değecek bir model değil. 13'ten çok çok az farkı var ve fiyat olarak 8 9 bin fazla. En azından düz 15 fiyatına çıkabilirsen dinamik ada ve daha iyi ekranla daha modern bir telefon almış olursun. Android'e tamamsan S24 de S25 de iyidir.

Bence aradaki farklar dikkate değer 6 GB RAM photonic Engine 1 çekirdek fazla GPU Bluetooth Wi-Fi versiyon farkı vs zaten her iPhone modeli böyle küçük farklar ile geliyor bu telefon 13'ün kopyası aralarında hiç fark yok diyen insanları anlayamıyorum. Android'e de tamamım fakat Samsung'un aldığı kararlar gerçekten beni üzüyor mesela now bar tasarımı çok işlevsiz bir şey sadece Apple'ı taklit amacıyla yaptığı değişik şeyler onu çakma Dynamic Island'lar tasarlayan Çinli firmalarda ayıran statüsünü kaybettiriyor. Hayatım boyunca Samsung kullandım S3 S4 S5 S6 A7 ve A12 diye fakat firmanın gittikçe Apple'a yaklaşması mesela hala 25W şarj olayı kutudan adaptör çıkmaması baz versiyon telefonlarında 4 yıldır aynı sensörü kullanması bende e o zaman iPhone alayım abi dedirtiyor açıkçası.

iOS hevesin yoksa düz model önermem.

iOS hevesin pek yok aslında fakat AirPods iPad vs. ile yaşattığı deneyim ilgimi çekiyor. 2025'te hala bir kulaklığı telefona bağlarken Bluetooth ayarlarına gidip bağlı olan bir cihazın üzerine tıklamak bana saçma geliyor eşleşmişssin işte neden kutudan çıktığın anda bağlanmıyorsun ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…