iPhone 15 alınır mı?

Farklar neler acaba tam olarak?

Ablam alacak demişsiniz eğer kendiniz için isteseydiniz, iPhone 15 veya 16 almak yerine ikinci el ya da yurt dışı bir 16 Pro/Max modeline bakmanızı ya da Android'e yönelmenizi önerirdim.
Muhtemelen oyun oynamıyordur ve önceki telefonu da büyük ihtimalle 60 Hz ekranlı bir modeldir. Bu durumda 60-120 Hz farkını hissetmez o yüzden bu konuda tartışmayacağım.
iPhone 15, ihtiyaçlarını karşılamak için fazlasıyla yeterli olacaktır. Ancak bütçe uygunsa iPhone 16 tercih edilmesini öneririm. Çünkü arada gerçekten anlamlı bir işlemci farkı var. Her ne kadar bu fark, günlük kullanımda ablanız tarafından uzun yıllar boyunca hissedilmeyecek olsa da ki hissedileceği noktaya kadar kullanmaz büyük ihtimal, özellikle fotoğraf işleme tarafında 16 serisi daha iyi. Ayrıca kamera tarafında da ek iyileştirmeler mevcut.
Bence en önemli fark ise ısınma sorunlarıyla ilgili yapılan geliştirmeler. iPhone 15'in yaz aylarında, yalnızca şarjda ve boşta dururken bile ciddi şekilde ısındığına şahit oldum. iPhone 16 serisinde bu soruna ciddi anlamda odaklandılar ve şu ana kadar benzer bir şikâyet görmedim.
Ablanıza iPhone 15 fazlasıyla yeterli bir cihaz. Ancak bütçe elveriyorsa, iPhone 16'daki video ve fotoğraf iyileştirmeleri ile ısınma probleminin çözülmüş olması, 15 yerine 16 tercih etmek için gayet geçerli sebepler.

Ek olarak da İngilizce kullanıyorsa dandik Apple AI var, fotoğraftan bir nesne silip yerine anlamsız bir bulanıklık koyabilir.

Son düzenleme:
Sağolun hocam.

Böyleleri çok var ve çok can sıkıyor.

Tek lensle olagan bir durum maalesef. Fakat geriye kalan konularda ornegin islemci ve RAM konusunda 15'in onundr. Ayrica 15 serisinin renk gamutunu pek begenmiyorum ben. 16 daha hos geliyor bana.

Evet ama kullanıcı muhtemelen gece fotoğraf ve videoları bol bol çekecektir o yüzden yetiyorsa 16 önerdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…