iPhone 15 Mac üzerinden nasıl sıfırlanır?

Yer
İstanbul
Cihazımı iOS 17.5 betaya güncellemiştim ancak ben hem bu betayı kaldırıp 17.4. 1 geçmek istiyorum hem de cihazı komple sıfırlamak istiyorum. Fotoğraf ve WhatsApp sohbet dışında hiçbir yedeklemeyi almayacağım çünkü Apple destek iPhone 11 cihazından aktarımı sırasında zararlı bir çerezin bu cihaza geçip pilin bitmesine ve ısınmasına sebebiyet vereceğini söyledi eğer 1-2 gün daha devam ederse servise gidip tamir, değişim işlemlerine bakılacak.

Öncelikle telefonu ses açma-kapama-Power basılı tuttum kablolu bir Mac işareti geldi sonrasında Mac sistemine bağladım geri yükle dedim ancak 8 GB dosyanın yarısına geldiğinde telefon açıldı bağlantı koptu devamında yine kapattım ancak indirme olmadı yani başarısız oldum.

Şu an cihazı DFU moduna aldım ekran simsiyah indirme işlemi sürüyor devamında istediğim işlem olur mu bilmiyorum ancak şu da var;

iOS 17.4. 1 E237 sürümünü istemiyorum ( hatalar ondan kaynaklı olabiliyormuş) internetten E326 yazılımını indirdim sıfırlama sonrasında tekrar reset moduna alıp bu yazılımı kuracağım.

Bu işlemleri doğru şekilde telefon açılmadan sıfırlamayı nasıl yaparım?

Merhabalar,
Umarım sorununu çözmüşsündür. Ancak diğer okurların da böyle bir sorun başına gelirse nasıl çözeceklerini öğrenmesi gerek. O yüzden sorunu çözsen dahi konuna dönüp nasıl çözdüğünü anlatman herkes için daha faydalı olur.

Öncelikle cihaz DFU modunda bir süre kaldığında kendi kendine yeniden başlıyor. Yani indirme hızın yavaşsa başına gelmesi kaçınılmaz bir durum. Zannedersem indirme arkaplanda gerçekleşiyor. Ancak yine de elinde bir ipsw dosyasının bulunması daha garanti. ipsw.me tarzı sitelerden cihazın için gerekli olan ipsw dosyasını indirmelisin.

Sonrasında cihazını DFU moda alıp bilgisayarına bağlamalısın.

Sonrasında karşına çıkan ekranda "Geri Yükle" ve "Güncelle" olarak iki seçenek çıkacak.

macOS kullanıyorsan;
"option" tuşuna basılı tutarak "Geri Yükle" veya "Güncelle" tuşuna bas. (Geri yükeleme cihazdaki verileri silecektir.)

Windows kullanıyorsan;
"Shift" tuşuna basılı tutarak "Geri Yükle" veya "Güncelle" tuşuna bas. (Geri yükeleme cihazdaki verileri silecektir.)

Karşına çıkan pencereden indirdiğin ipsw dosyasını seçtiğin zaman geri yükleme ya da güncelleme anında başlayacaktır.

Zamanında indirme bitince hata dosyası falan dedi bendr appleda sıfırlatmıştım yinede sağolun.

Ne demek konulardaki sorunların nasıl çözüldüğünü anlatalım ki aynı sorun bir başkasının başına geldiğinde çözümü kolayca bulabilsin.

İyi sosyaller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…