iPhone 15 mi 15 Plus mı?

mhmt.kcli

Kilopat
Herkese selamlar, ilk defa iPhone telefon alacağım. Bu zamana kadar hep Android kullandım. Sizce iPhone 15 mi yoksa iPhone 15 Plus mı almalıyım? Baktığımda aralarında kamera olsun başka özellikler olsun farklar gördüm ama daha önce kullanmadığım için ne denli önemli bilmiyorum. Sizin düşünceniz nedir?
(256 GB düşünüyorum.)

Düzenleme: Özür diliyorum Plus değil Pro modeli. Baktığımda farklar var ancak dediğim gibi ilk defa kullanacağım o yüzden sormak istedim.

Son düzenleme:
İkisi de değil. Eğer 60k lık 15 plusa çıkabiliyorsanız biraz daha verin 17 alın aradaki farka çok net değer. Ha çıkamam diyorsanız da şu anda 39 bin TL'ye iPhone 16e var. Çip olarak 15'ten üstün ve Apple Intelligence desteği var yani 15 ten daha uzun ömürlü.

iPhone 16 3 aydır kullanıyorum 16 derim çünkü 8 GB RAM ve A18 canavarko işlemci 4.04 GHz 3nm üretim 10 köfteyi aynı anda yiyen shrek gibi düşün. Telefon yağ gibi akıyor son güncellemeler ile yenilenen tasarımı beğendim iOS 26.1 de yağ gibi telefon mobil Legends oyunlarda müthiş akıcı.

Bana göre 16 şu an en arada kalmış telefon, 15 bin daha az verip aynı donanımı alabiliyorsun 16e tarafında veya 15 bin daha yukarı verip 120Hz ekranlı 17 de alabiliyorsun.

Bana göre 16 şu an en arada kalmış telefon, 15 bin daha az verip aynı donanımı alabiliyorsun 16e tarafında veya 15 bin daha yukarı verip 120Hz ekranlı 17 de alabiliyorsun.

Dinamik Ada kullanmanın ayrı bir keyfi var. İşlevi çok; AirPods'u taktığında şarj durumu hemen önüne geliyor, bildirimler görünüyor. Sessiz moda alırken, müzik dinlerken şarkı ayarı veya desibel düzeyi, hatta konuşurken bile ekranda gözükmesi gerçekten keyif veriyor.

Aksiyon kamera ve çift kamera 17 ile birebir aynı tasarım zaten diğer detaylar.

Evet tasarım aynı olabilir, fakat arka geniş açı kamera, ön kamera, pil, şarj hızı, Bluetooth versiyonu ve en önemlisi de ekranı değişti. Düz 17'lerin ekranı Pro ile aynı şu anda.

Büyük bir telefon istemiyorum açıkçası öyle çok oyun oynayan birisi de değilim kamera konusunda düz 15 üzer mi fazla para vermekte istemiyorum açıkçası. İlk defa alacağım için bilmediğim özellikleri çok var gibi. Dediğim gibi benim için önemli olan telefonun boyutu büyük olmasın kamera konusunda üzmesin öyle çok fotoğraf çeken birisi değilim ama iPhone kalitesini benden iyi biliyorsunuz.

Düz 15 üzer hocam. Hem yapay zeka özellikleri yok hem de ekranı 60Hz. 16e bence tam sizin telefonunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…