iPhone 15 mi iPhone 16 mı?

tuğrull01

Decapat
Daha fazla  
İyi akşamlar değerli forum sakinleri. Yakın zamanda bir telefon alacağım. iPhone düşünüyorum ve iPhone 15 ve 16 arasında kaldım. Tasarım konusunda şahsi fikrim 15ten yana. Bazı yerlerde 15'in sorunlu olduğu 16'ın daha iyi olduğunu okudum ve birkaç tane örnek ekliyorum. Bu sorunlar güncelleme ile çözüldü mü? En önemli kriter güzel fotoğraflar çıkarması. Hangi telefonun kamerası daha iyidir? Bir de 16 alırsam aradaki fiyat farkına değer mi? Çünkü ileride bir de bilgisayar alacağım biraz ona da bütçe kalmasını istiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_20241126_212458.jpg
    197 KB · Görüntüleme: 664
  • IMG_20241126_212521.jpg
    195,3 KB · Görüntüleme: 398

Eğer iPhone zorunlu ise 16 bakın derim. Güncellik her zaman için iyidir ve işlemcisi gerçekten performanslı ama ekranı 60 Hz olduğu için gözümden düşüyor. Eğer Apple zorunlu değil ise Samsung'un s serilerini tercih edebilirsiniz.

Açıkçası incelemelerde dekanşör hiç kullanışlı durmuyor. Çok hassas. Fakat tasarımsal olarak değişikliğe gidilmiş güzel bir cihaz. iPhone 11 gibi fakat yakından 13-14-15 ailesinden üstünüm diyor. Mümkünse her zaman Pro modelleri tavsiye ederim.

iPhone 15 Pro Max kullanıcısı olarak mağazada iPhone 16'nın tüm sürümlerini inceledim. benim telefonu yan yana koyup kameraları karşılaştırdım ve açıkcası hiç bir fark göremedim 15 alabilirsiniz. Kamera için koydukları yeni butonda o kadar kötü ki hissiyatı bence 16 tercih edilmez. iPhone 17 çıktığında düşünülebilir aksi halde 15 alıp geçerdim.

Ek olarak o bahsettiğin sorunları bugün Şikayetvarda her model için bulabilirsin, şans işi ben hiç bir sorun yaşamadım.

Hocam tabletim iPad telefonum Android her gün bir ton slayt atarken çok uğraştırıyor o yüzden iPhone düşünüyorum.

iPhone 15 ile 16 hemen hemen kağıt üstünde aynılar. Tek farkları işlemci.
15, 14 Pro'nun kullandığı eski bir seri kullanıyor. 16 ise iPhone 16 serisi ile çıkan A18 Yonga setini kullanıyor ve 15'e nazaran 3 NM ve bazı teknolojilere sahip. Telefonda Resident Evil 4 Remake oynamak veya Ray Tracing açmak gibi.
Onun dışında 16'nın ekran koruması 1 nesil üst. Başka kayda değer fark yok, tabi daha kaliteli işlemci ile kameranın çektiği fotoğraflar daha iyi işleniyor ve görüntüsü iyi oluyor. Ayrıca daha düşük nanometre olduğu için pil tüketimi daha az ve daha az ısınıyor.

Genede değermi sorusu size kalmış.
iPhone 15 = Özellikleri kısılmış iPhone 14 Pro.
iPhone 16 = Yeni nesil işlemcili iPhone 15.

Hocam düz iPhone alacaksanız bence S24 serisi daha mantıklı olur ama siz bilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…