IPhone 15 nasıldır?

Shinsai

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
4
Merhaba, bu konuyu alınır mı diye değil de, kullanıcılarının yorumlarını merak ettiğim için açtım. %83 pil sağlığı kalmış ve garantisi 1 ay sonra bitecek olan 13'ümden geçeceğim. Ailemden 10-15 bin TL alıp geçeceğim, bayağı az masraflı olacak bana yani. Yorumlarınızı bekliyorum. 16e alacaktım ama 15 AI olmasa da 2-3 yıl için kesinlikle daha zevkli gider bence. Sormak istediğim:
1-) Hangi telefondan geçtiniz ve memnun musunuz?
2-) Ekran süreniz ne kadar? Benim 3 - 3,5 saat, çok kaptırırsam bir oyuna; birkaç güne özel 5-6 saat olabilir ekran sürem.

@Soraka Kajmer sen kullanıyordun sanki hocam.

Harika telefon. Aktif kullanımda şarjı bir günü çıkarmıyor. 13'ten geçilir güzel gelir. Pembe vardı bende paramparça olmasaydı hala gideri olan bir telefon. 60 Hz kısmını biliyorsun zaten.

Biraz daha ekleyip Pro'ya zorla. 15 pro asla pişman etmez.

15 serisinde ısınma sorunları var haberin olsun. Bazı cihazlarda oluyor.

Harika telefon. Aktif kullanımda şarjı bir günü çıkarmıyor. 13'ten geçilir güzel gelir. Pembe vardı bende paramparça olmasaydı hala gideri olan bir telefon. 60 Hz kısmını biliyorsun zaten.

Biraz daha ekleyip Pro'ya zorla. 15 pro asla pişman etmez.

15 serisinde ısınma sorunları var haberin olsun. Bazı cihazlarda oluyor.
Bütçemi zorlarsam maalesef öbür sene (2026) sonuna kadar alamam hocam. Askerliğimi tecil ettireceğim, o zamana kadar kullanmak istiyorum zaten. Sonra ailemden birine geçecek %90 ihtimalle.

Isınmadan kasıt nedir? Instagram'da gezinirken falan mı? Aktif kullanım 7-8 saat ise ben o kadar kullanmıyorum hocam. Genelde gün sonu 13'ümün pili %30-40 civarı kalıyor.

Bütçemi zorlarsam maalesef öbür sene (2026) sonuna kadar alamam hocam. Askerliğimi tecil ettireceğim, o zamana kadar kullanmak istiyorum zaten. Sonra ailemden birine geçecek %90 ihtimalle.

Isınmadan kasıt nedir? Instagram'da gezinirken falan mı? Aktif kullanım 7-8 saat ise ben o kadar kullanmıyorum hocam. Genelde gün sonu 13'ümün pili %30-40 civarı kalıyor.

Gunluk kullanimda bile genelde isinan bir telefon.

Araliksiz 2 3 saat kullaniyorsaniz isinir ama kisin pek isinmiyor.

Merhaba, bu konuyu alınır mı diye değil de, kullanıcılarının yorumlarını merak ettiğim için açtım. %83 pil sağlığı kalmış ve garantisi 1 ay sonra bitecek olan 13'ümden geçeceğim. Ailemden 10-15 bin TL alıp geçeceğim, bayağı az masraflı olacak bana yani. Yorumlarınızı bekliyorum. 16e alacaktım ama 15 AI olmasa da 2-3 yıl için kesinlikle daha zevkli gider bence. Sormak istediğim:
1-) hangi telefondan geçtiniz ve memnun musunuz?
2-) ekran süreniz ne kadar? Benim 3 - 3,5 saat, çok kaptırırsam bir oyuna; birkaç güne özel 5-6 saat olabilir ekran sürem.

@Soraka Kajmer sen kullanıyordun sanki hocam.

Samsung kısmına kayılabilir, bu bütçelerde 60 Hz ekran saçmalığı halen çok komik geliyor bana. Genel olarak s serisi çok daha iyi. Hem kamera hem genel açıdan.

Gunluk kullanimda bile genelde isinan bir telefon.

Araliksiz 2 3 saat kullaniyorsaniz isinir ama kisin pek isinmiyor.
Hocam ben Clash of Clans tarzı oyunlar oynuyorum. Ağır oyunları bilgisayarda oynarım, öyle tarz oyunları telefonda oynayamıyorum. Amacım sosyal medyada dolaşmak vesaire zaten. 13'ün garantisi bitecek ve sağlığı düşüyor, pil masrafı çıkartacak diye değişmek.

Samsung kısmına kayılabilir, bu bütçelerde 60 Hz ekran saçmalığı halen çok komik geliyor bana. Genel olarak s serisi çok daha iyi. Hem kamera hem genel açıdan.
S24'üm vardı fakat sürekli iOS'tan Android'e, Android'den iOS'a geçmesi çok zor geliyor hocam. 60Hz benim için kriter değil, S24 hâlâ evde ve çok akıcı fakat dediğim gibi, olmasa da olur. 15-16'ya geçsem de özel telefoto kamerası yok biliyorum :(

Hocam ben Clash of Clans tarzı oyunlar oynuyorum. Ağır oyunları bilgisayarda oynarım, öyle tarz oyunları telefonda oynayamıyorum. Amacım sosyal medyada dolaşmak vesaire zaten. 13'ün garantisi bitecek ve sağlığı düşüyor, pil masrafı çıkartacak diye değişmek.

O zaman pek isinmaz ama uzun sureli kullanimlarda her turlu isinir hele yazin. Kendi telefonumun yazin kaynamasindan oturu yaziyorum. 15 degil ama cogu iPhone isiniyor zaten.

O zaman pek isinmaz ama uzun sureli kullanimlarda her turlu isinir hele yazin. Kendi telefonumun yazin kaynamasindan oturu yaziyorum. 15 degil ama cogu iPhone isiniyor zaten.
iPhone 8'im iOS 16'da alev atıyordu, bu da (13) yazın ısınıyor aynen hocam. Amacım 2 yıl daha kullanmak, garanti bitimi yaklaşmışken elden kurtulmak istedim 13'ten. Dediğim gibi 4.250 TL pil masrafı olacak. 565 döngüde falanım şu anda.

İslemcileri guclu ve telefon kucuk olunca isiyi dagitamiyor pek. Kisin cok rahat ama isinmiyor telefon.

Yani alinir 15 hala iyi telefon en az 4 yili vardir.
RAM'i 4 olmasa 13'ü değişmeyecektim de 13'te anlık takılmalar var. Ek olarak bir de pil öldü dediğim gibi, neredeyse... NVIDIA gibi Apple da RAM'den kısıyor cihazı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı