Bilgisi olmayan cahil insanları dinleme. 308 döngüde iPhone 16 Pro kullanıyorum ve pil sağlığım %96. ve bunu zaten Apple da sana telefonu satarken söylüyor.
Olay devir mevir değil. Pilin ne kadar gittiği ve bazı sürümlerde pil optimizasyonu sapıttığı için daha az süre alabiliyorsun. Pil sağlığını bile düşürebiliyor güncellemeler. Apple söyledi diye yalan olmuyor. Kalkıp "bazı güncellemelerde piliniz daha erken bitebilir" söyleyecek halleri yok.
Olay devir mevir değil. Pilin ne kadar gittiği ve bazı sürümlerde pil optimizasyonu sapıttığı için daha az süre alabiliyorsun. Pil sağlığını bile düşürebiliyor güncellemeler. Apple söyledi diye yalan olmuyor. Kalkıp "bazı güncellemelerde piliniz daha erken bitebilir" söyleyecek halleri yok.
Ondan bahsetmiyorum. Pil sağığını Apple bilerek düşürüyor demeye yoruyor insanlar. Ben de adamların belirli bir aralık garanti verdiğini ve o aralığın normal olduğunu söylüyorum. %80 yapan adamla %100 yapan adamın pil aşınması birebir aynı olmayacak sonuçta aynı sayıda pil devirleri olsa da.
Bilgisi olmayan cahil insanları dinleme. 308 döngüde iPhone 16 Pro kullanıyorum ve pil sağlığım %96. ve bunu zaten Apple da sana telefonu satarken söylüyor. 1000 döngüde %80 garantisi veriyor ve kalan pil sağlığı senin kullanımına ve hangi kondisyonda bir pil geldiğine bağlı. Telefonu satın aldığında genelde telefonun pilleri söylenen kapasitenin biraz üzerinde olur. Ek olarak %3 %5 ile çok fazla fark hissedemezsin zaten günlük kullanımda. Önemli olan bariz bir şekilde ekran sürende azalma olması.
250 döngünde kaba taslak diyorum bu tamamen kullanıma göre ve şansına göre değişebilir 1000 döngüde 84'e düşmüş olacak ve bu da %80'in üzerinde. Eğer ekran sürende azalma görmüyorsan çok kafana takma. Ama tecrübeyle sabit olarak şunu söyleyebilirim iPhone 16 serisinin pilleri 15 serisine göre çok daha uzun ömürlü her ne kadar ikisine de 1000 döngü garantisi verilmiş olsa da. iPhone 16 Pro Max kullanan arkadaşımın da pil sağığı yakın devirlerde 96.
10 20 altına sık sık düşürmediğin sürece ihtiyacın varsa 100 yapmanda sorun yok. Piller ucuz parçalar telefonların fiyatının yanında. Hani maksimum diyorum 2 yılda bir değiştirmen gerekse bile çok cüzi bir miktar.
250 döngünde kaba taslak diyorum bu tamamen kullanıma göre ve şansına göre değişebilir 1000 döngüde 84'e düşmüş olacak ve bu da %80'in üzerinde. Eğer ekran sürende azalma görmüyorsan çok kafana takma. Ama tecrübeyle sabit olarak şunu söyleyebilirim iPhone 16 serisinin pilleri 15 serisine göre çok daha uzun ömürlü her ne kadar ikisine de 1000 döngü garantisi verilmiş olsa da. iPhone 16 Pro Max kullanan arkadaşımın da pil sağığı yakın devirlerde 96.
10 20 altına sık sık düşürmediğin sürece ihtiyacın varsa 100 yapmanda sorun yok. Piller ucuz parçalar telefonların fiyatının yanında. Hani maksimum diyorum 2 yılda bir değiştirmen gerekse bile çok cüzi bir miktar.
iPhone 15 gibi güncel bir telefonun satma değeri olduğundan orijinal pille serviste değiştirmen daha mantıklı olur. 11 12 gibi eski telefonlarda Deji ve Woyax mantıklıdır. Benim de iPhone SE 2020 telefonumda Woyax takılı.
iPhone 15 gibi güncel bir telefonun satma değeri olduğundan orijinal pille serviste değiştirmen daha mantıklı olur. 11 12 gibi eski telefonlarda Deji ve Woyax mantıklıdır. Benim de iPhone SE 2020 telefonumda Woyax takılı.
Güncelleme yapmayın. Ne kadar sürüm düşükse o kadar iyi olur. O sağlık düşmesini ise önemsemeyin çünkü mesela 200 devirde 100 diyorsunuz ya, o zaman güncelleme yapsanız aslında düşecekti. Gerçekte düşse bile yazılım olarak ekrana veremiyor. Siz kullanıma devam edin normal her şey.
Ayrıca Apple dışında cihazı bir yerde bir şey yaptırmayın. Apple daha ucuza pil değişimi yapıyor.
Daha iyi bir pile mi ihtiyacınız var? Yakınınızdaki bir Apple Store veya Apple Yetkili Servis Sağlayıcısı iPhone'unuzun pilini değiştirebilir. Kapsam türüyle ilişkili ücreti öğrenin.