iPhone 15 pili hızlı bitiyor

Sana kısaca söyle özetleyeyim o mevzuyu %0'dan %80 yaptığın zaman 0,21 şarj döngüsü kadar pil aşınmasına sebep oluyor %34 seviyesinden yüzde 80 de 0,17 şarj döngüsüne yol açıyor 0'dan 100 ise 1 şarj döngüsüne denk geliyor. 80 üstüne çıkardığın zaman pilin voltajı arttığı için aşınmasıda artıyor. Apple 500 tam şarja yüzde 80 pil döngüsü vaadetmiş.

20-80 daha mantıklı mı yani pılın desarj olmaması için.

20-80 daha mantıklı mı yani pılın desarj olmaması için.

Yani dostum bana kalırsa hiç takılma kafana göre kullan 0-80 önemli daha çok %20'ye gelince prize koşmana gerek yok genel olarak evdeysem bitene kadar kullanıyorum. 80 de prizden çıkarırım onun harici işe gideceğim veya uzun süre dışarıda kalacağım zaman %100 seviyesine getiriyorum.

Yani dostum bana kalırsa hiç takılma kafana göre kullan 0-80 önemli daha çok %20'ye gelince prize koşmana gerek yok genel olarak evdeysem bitene kadar kullanıyorum. 80 de prizden çıkarırım onun harici işe gideceğim veya uzun süre dışarıda kalacağım zaman %100 seviyesine getiriyorum.
Sağolasın dostum 20 de koşma durumu yok zaten 15 veya 25 arası takıyorum genelde ayarlarda xaten 80 e kadar sarj et var direk duruyor

Öyle kolay kolay zarar gorecek bir şey değil pil döngüsü genellikle iPhone düz model sorunsalı düşük kapasite bataryaya sahip yanında powerbank taşıyabilirsin parlaklığı kisabilirsin arka plandaki uygulamaları kapatmak gibi cihazı kendine göre optimize et genel olarak parlaklığı yüzde 80'in üstüne çıkarırsan su gibi içer pili.

Hocam önerebileceginiz ayarlar var mı konum servisini kapa arka plan uygulamaları kapa falan gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı