iPhone 15 Plus vs iPhone 16

Osman Toprak

Hectopat
Daha fazla  
İkisi arasında kaldım. Pro modelleri arasında kalmıştım ama bütçede sorun çıktı biraz, bu ikisi arasında kaldım. Samsung önermeyin. Samsung'tan geçeceğim, hangisi ve neden?

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük batarya ve büyük ekran istiyorsanız 15 Plus tercih edilebilir. Onun dışında sizin için önemli değilse 16'yı direkt tercih edin.

İkisi de alınmaz. Çok kötü hissiyata sahip 60hz ekranları var. Eğer 60-70 yaşında değilseniz gözlerinizi kanatır. Biraz bekleyin 17de 120 veya en kötü 90hz ekran gelirse onu alın. İphone 14 pro bile düz 15ten kat kat daha hızlı.

Bence ikisi de aynı gibi ama 15 Plus görüntü açısından daha tatmin edici gibi. Hem ekranıda büyük.

Plus modeli batarya açısından daha uzun süre götürür gün içindeki kullanım olarak. iPhone 16 ise işlemci yönünden daha iyi ama gözle görülür bir fark yok. Kullanım olarak ben büyük telefon seviyorum 15 Plus alırdım.
İşlemci gücü cihazı hızlı yapmaya yetmiyor. Yan yana koyup baktınız mı bilmiyorum ancak korkunç bir fark var.

İkisi de alınmaz. Çok kötü hissiyata sahip 60hz ekranları var. Eğer 60-70 yaşında değilseniz gözlerinizi kanatır. Biraz bekleyin 17de 120 veya en kötü 90hz ekran gelirse onu alın.
Abartıyorsunuz biraz sanki hocam.

İşlemci gücü cihazı hızlı yapmaya yetmiyor. Yan yana koyup baktınız mı bilmiyorum ancak korkunç bir fark var.
Plus modeli batarya açısından daha uzun süre götürür gün içindeki kullanım olarak. iPhone 16 ise işlemci yönünden daha iyi ama gözle görülür bir fark yok. Kullanım olarak ben büyük telefon seviyorum 15 Plus alırdım.
Zaten arkadaş daha hızlı dememiş ki işlemci olarak gözle görülür bir fark yok demiş.

İkisi arasında kaldım. Pro modelleri arasında kalmıştım ama bütçede sorun çıktı biraz, bu ikisi arasında kaldım. Samsung önermeyin. Samsung'tan geçeceğim, hangisi ve neden?
Plus almanı kesinlikle öneririm. Normalde Plus modellerine çok fazla önyargım vardı ama ben telefon alırken 14 ve 14 Plus kuruşu kuruşuna aynı fiyattı kampanya gibi bir şey vardı. Ben de fiyatı uygun diye Plus almıştım. 2 yıldır kullanıyorum acayip memnunum hem ekranı büyük bir şeyler izlerken keyifli oluyor hem de bataryası inanılmaz fark ediyor. 13 14 kullanan arkadaşlarım günde 1 kere şarjla yetinemiyorken ben 1 şarjla 2 gün gidiyorum.

Abartıyorsunuz biraz sanki hocam.

Hocam bende abartılıyor sanıyordum kendim kıyaslayana kadar. Şu an bile 60Hz'e sabitleyince iPhone 6S gibi hissettiriyor akıcılık olarak. Şu zamanda asla alınmaz 60Hz ekranlı telefon. 40 yaş ve üzeri için olabilir tabii artık farkı gözlemleyemeyecek hale geliyor insan bir yastan sonra. Arkadaş bir MediaMarkt veya vatan mağazasına gidip Pro ile düz modeli kıyaslasın kendisi karar versin. Benim gözüm 165 ile 170i bile ayırt ediyor şahsen ben istisna olabilirim birazcık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı