iPhone 15 Pro batarya sağlığı %94

Yer
DE
Selamlar, geçen yılın ekim ayımda aldığım IPhone'um 300 şarj döngüsünde ve 94% batarya kapasitesine sahip. Telefonu sosyal medya ve FaceTime dışında öyle yoğun bir şekilde kullanmıyorum ama bu kadar hızlı 94% olması beni tedirgin etti. Aşağı yukarı 2 yıl kullanmayı düşünüyorum. Eski telefonun 13 Pro bir yılı geçtikten sonra 97% seviyesindeydi. Bu durum normal mi? Apple teknik servise yollayıp batarya değişimi yaptırmalı mıyım? Başka öneriniz varsa belirtebilirsiniz. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Batarya ısınma oranıyla orantılı bir şekilde ömründen kaybeder, sadece kullandığınız uygulamalar değil kullanma koşullarınız da ömrü konusunda bir etmendir. Şahsi fikrim 2. yıl sonunda her türlü değiştiririm diyorsanız batarya size yetmemeye başladığı an bataryayı değiştirin.

iPhone’larda pil yüzdesi biraz şans işi. Sizinki biraz hızlı düşmüş ama 300 döngü için de abartı bir düşüş değil. 15 Serisinde pil ömrünü 500’den 1000 döngüye çıkardılar. Sizin hesapla 1000 döngü civarında %80 seviyeyi görerek ömrünü tamamlamış olacak anormal bir durum yok yani. Yetmediği yerde Keyfi değiştirebilirsiniz. Yetkili serviste güncel pil değişim fiyatı 3800.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı