iPhone 15 Pro en sağlıklı şarj etme yöntemi nasıldır?

Heroizen

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar telefonumu yeniledim iPhone 15 Pro aldım. Genelde hep şarjı %20-80 arasında tutmaya çalışırım. Batarya ömrünü uzatmak için uygulanabilecek en sağlıklı şarj etme yöntemi nedir?

Açıkçası bataryanın %100 kapasitesinin sadece %60'ını kullanmak bana mantıklı gelmiyor. O zaman o telefonu almanın anlamı kalmıyor. Yerinizde olsam %20-100 arası kullanır ve telefonu ısıtıp bataryayı eskitmemeye çalışırım. Her şekilde batarya ömrü düşüyor zaten. Ha 3 yıl sonra batarya değiştirmişsiniz ha 3.5 yıl sonra.

Arkadaşlar telefonumu yeniledim iPhone 15 Pro aldım. Genelde hep şarjı %20-80 arasında tutmaya çalışırım. Batarya ömrünü uzatmak için uygulanabilecek en sağlıklı şarj etme yöntemi nedir?

Tamamen bitirmek ve sürekli şarja tak çıkar ömrü bitiyor.
Tamamen bitirmeyin ve %15-20 civarında şarja takın. Sürekli şarja tak çıkar yapmayın ekonomik kullanın. Böylelikle şarj döngüsünü arttırmazsınız.
%100 olunca şarjdan çekme gibi telaşa girmeyin. Pil ömrünü kötü etkileyen bir şey değil.
Ben gece yatmadan önce şarja takıyorum sabah kalkınca çekiyorum. Fazladan 6 saat şarjda duruyor telefon ama senelerdir bir şey olmadı.

Hocam ne kadar dikkat ederseniz edin 2-3 yıl civarı bir sürede pil sağlığı %80 olur zaten. Apple'da 3100 TL'ye değiştiriyorlar. Çok takılmanız gereken bir konu değil.

Tamamdır teşekkür ediyorum herkese

Valla ben %100’e kadar şarj ediyorum. Sadece 20’nin altına düşmemesine ve orijinal adaptör kullanmaya çalışıyorum. O kadar fazla kasmaya gerek yok.

Acil şarj ihtiyaçları dışında telefonu bilgisayarda USB'ye bağlı olan kablosuz şarj cihazıyla şarj ediyorum. Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum, pil sağlığı %96. Sadece %4 kayıp oldu bu şarj yöntemiyle, üstelik %100'e kadar şarj ediyorum çoğu zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…