IPhone 15 Pro kronik sıkıntıları var mı?

Eflatun231

Centipat
Daha fazla  
15 Pro almak istiyordum ancak çok kötü yorumlar gördüm.
•Kronik ısınma sorunu
•Kasasının tityanyuma düşürülmesinden dolayı dayanıksız olduğu hemen kırıldığı.
•Ön kamera çekimlerinde bulanillastirma duzgun çekmeme sorunları.
•Şarjin cok hizli bitme sorunu vb.
Var oğlu var yani. Millet çok şikayetçi de güncellemelerle düzeltilecek şeyler mi bunlar?
IPhone'larda normal mi yeni modellerin sorunlu çıkması?
İleride düzelirse alacağım ancak bunlar kalıcı problemlerse almayacağım gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
•Kronik ısınma sorunu

Birçok kişi halen söylüyor ama söylemeyen memnun olan da var.

•Kasasının tityanyuma düşürülmesinden dolayı dayanıksız olduğu hemen kırıldığı.

Evet dayanıksız.

•Ön kamera çekimlerinde bulanillastirma duzgun çekmeme sorunları.

Onun 15 Pro'yla ilgisi yok. Her IPhone'da yapay zeka devreye girdiği için bazen yapay zeka işin dozunu kaçırıp fotoğrafı bozuyor. Basit bir ayarla kapatılan özellik düşünmeyin bunu.

•Şarjin cok hizli bitme sorunu vb.

O da söyleniyor ve var evet aksini iddia edeni pek duymadım, görmedim.

IPhone'larda normal mi yeni modellerin sorunlu çıkması?

Normal değil. Misal 14 Pro serisi ilk çıktığından beri sorunsuz çıkmıştı. 16 Pro serisi ile hem daha sağlam kasa, daha iyi soğutma ve soğutucu blok ile gelecek. Yeni işlemcinin daha verimli olacağı da sızıntılarda geçiyor. Apple ders almış gibi duruyor tabii çıktığında göreceğiz ama şikayetlerin farkındalar.
16 Pro serisi beklemenizi öneririm eylül'de gelecek.

Birçok kişi halen söylüyor ama söylemeyen memnun olan da var.

Evet dayanıksız.

Onun 15 Pro'yla ilgisi yok. Her IPhone'da yapay zeka devreye girdiği için bazen yapay zeka işin dozunu kaçırıp fotoğrafı bozuyor. Basit bir ayarla kapatılan özellik düşünmeyin bunu.

O da söyleniyor ve var evet aksini iddia edeni pek duymadım, görmedim.

Normal değil. Misal 14 Pro serisi ilk çıktığından beri sorunsuz çıkmıştı. 16 Pro serisi ile hem daha sağlam kasa, daha iyi soğutma ve soğutucu blok ile gelecek. Yeni işlemcinin daha verimli olacağı da sızıntılarda geçiyor. Apple ders almış gibi duruyor tabii çıktığında göreceğiz ama şikayetlerin farkındalar.
16 Pro serisi beklemenizi öneririm eylül'de gelecek.

Hmm o zaman bekleyelim şimdi dertsiz başımada dert almak istemiyorum sıkıntılı modeli alıp. iPhone 11 ile devam bir süre daha 16 Pro çıktığında ona yönelelim o zaman teşekkürler aydınlattığıınz için.

Birazdan S24 Ultra ve iPhone 15 Pro Max'ı mağazada incelemeye gideceğim. Orada öğrendiğim ve kendi deneyimlediğim şeyleri buraya yazarım hocam. Bende şu an iPhone 11 kullanıyorum ama artık sıkıntılar çıkmaya başladı. O yüzden samsungada bir şans verebilirim.

29 Eylül 2023'ten beri 15 Pro Max kullanıyorum;

- Isınma sorunum olmadı, sadece Migros uygulamasında (ki bu uygulama tüm iPhone modellerinde ısınma yapıyor) ve Telegram'ın birkaç sürümünde "gizli sohbet" özelliğinde ısınma oldu. Bunlar da uygulamaya ait sorunlardı ve düzeltildi. Onun dışında herhangi bir ısınma yaşamadım.

- Kasası "titanyuma düşürülmedi". Bunu nereden çıkarttınız çözemedim? Titanyum, paslanmaz çelikten çok daha dayanıklıdır (daha yüksek mukavemet gücü), daha hafiftir, korozyona karşı çok daha dirençlidir, biouyumludur. Sanırım siz arkasının da titanyum olduğunu düşünüyorsunuz. Arkası camdan ibaret. Telefonun kasası baştan aşağı titanyum değil zaten, içi alüminyum dış kaplaması titanyumdan ibaret. Artı kullanılan titanyum zaten havacılık ve uzay teknolojilerinde kullanılan sınıfta. Samsung S24 Ultra'daki daha düşük sınıf.

- Ön kamera çekimlerinin telefon ile bir alakası yok. iOS ile ilgili bir durum o.

- Şarjın çok hızlı bitme sorunu diye bir sorun yok. Herkesin kullanım alışkanlıkları ve kullandıkları uygulamalarda farklılıklar var. Kimisine 2 gün yeten batarya süresi kimisini yarım gün götürmez. Ancak iOS 17 sürümleri arasındaki farklılıklardan dolayı bataryanın daha hızlı tükendiği durumlar var. Şuana kadar en iyi sürüm 17.5. Gayet sorunsuz.

Özetle var oğlu var diyebileceğiniz bir durum yok. Kronik bir sorun yok. Sıkıntılı bir model değil. Kimler, nerelerde neler saçmalıyorsa artık bilemiyorum. Ki ben bu süreç içerisinde telefonun kamera başta olmak üzere bir çok özelliğini kullandım. ProRes 4K video da çekiyorum, LumaFusion ile çektiğim görüntülerin telefon üstünde editini de yapıyorum. Bunları yaparken bir tık ısınıyor ama ısınmadan kastım ılıma ile alakalı. Elimi yakma seviyesine hiç gelmedi.

Millet optimizasyonu tam sağlanamamış AAA oyunları oynayıp telefon yanıyor diyorsa onu bilemeyeceğim.

Birazdan S24 Ultra ve iPhone 15 Pro Max'ı mağazada incelemeye gideceğim. Orada öğrendiğim ve kendi deneyimlediğim şeyleri buraya yazarım hocam. Bende şu an iPhone 11 kullanıyorum ama artık sıkıntılar çıkmaya başladı. O yüzden samsungada bir şans verebilirim.

iPhone 11 bana da yetersiz gelmeye başladı eskidi artık. Android'e hiç dönesim yok ya açıkçası ondan hiç iPhone harici bir şey kullanamam gibi geliyor.

29 Eylül 2023'ten beri 15 Pro Max kullanıyorum;

- Isınma sorunum olmadı, sadece Migros uygulamasında (ki bu uygulama tüm iPhone modellerinde ısınma yapıyor) ve Telegram'ın birkaç sürümünde "gizli sohbet" özelliğinde ısınma oldu. Bunlar da uygulamaya ait sorunlardı ve düzeltildi. Onun dışında herhangi bir ısınma yaşamadım.

- Kasası "titanyuma düşürülmedi". Bunu nereden çıkarttınız çözemedim? Titanyum, paslanmaz çelikten çok daha dayanıklıdır (daha yüksek mukavemet gücü), daha hafiftir, korozyona karşı çok daha dirençlidir, biouyumludur. Sanırım siz arkasının da titanyum olduğunu düşünüyorsunuz. Arkası camdan ibaret. Telefonun kasası baştan aşağı titanyum değil zaten, içi alüminyum dış kaplaması titanyumdan ibaret. Artı kullanılan titanyum zaten havacılık ve uzay teknolojilerinde kullanılan sınıfta. Samsung S24 Ultra'daki daha düşük sınıf.

- Ön kamera çekimlerinin telefon ile bir alakası yok. iOS ile ilgili bir durum o.

- Şarjın çok hızlı bitme sorunu diye bir sorun yok. Herkesin kullanım alışkanlıkları ve kullandıkları uygulamalarda farklılıklar var. kimisine 2 gün yeten batarya süresi kimisini yarım gün götürmez. Ancak iOS 17 sürümleri arasındaki farklılıklardan dolayı bataryanın daha hızlı tükendiği durumlar var. Şu ana kadar en iyi sürüm 17.5. gayet sorunsuz.

Özetle var oğlu var diyebileceğiniz bir durum yok. Kronik bir sorun yok. Sıkıntılı bir model değil. Kimler, nerelerde neler saçmalıyorsa artık bilemiyorum. Ki ben bu süreç içerisinde telefonun kamera başta olmak üzere birçok özelliğini kullandım. Prores 4K video da çekiyorum, lumafusion ile çektiğim görüntülerin telefon üstünde editini de yapıyorum. Bunları yaparken bir tık ısınıyor ama ısınmadan kastım ılıma ile alakalı. Elimi yakma seviyesine hiç gelmedi.

Millet optimizasyonu tam sağlanamamış AAA oyunları oynayıp telefon yanıyor diyorsa onu bilemeyeceğim.

Yani açıkçası kime inanacağımı şaşırdım bir kesim sizin gibi diyor bir kesimde sıraladığım sorunlardan yakınıyor ve 15 serisine lanet ediyor pişman olduklarını söylüyorlar aldıklarına.
Öte yandan 16 Pro da çok şey değişeceğini daha sorunsuz bir iPhone olacağında hemfikir herkes.

Son düzenleme:
iPhone 11 bana da yetersiz gelmeye başladı eskidi artık. Android'e hiç dönesim yok ya açıkçası ondan hiç iPhone harici bir şey kullanamam gibi geliyor.

Yani açıkçası kime inanacağımı şaşırdım bir kesim sizin gibi diyor bir kesimde sıraladığım sorunlardan yakınıyor ve 15 serisine lanet ediyor pişman olduklarını söylüyorlar aldıklarına.
Öte yandan 16 Pro da çok şey değişeceğini daha sorunsuz bir iPhone olacağında hemfikir herkes.

Hocam en iyisi alıp denemek başka çare yok. Benim tek bildiğim Apple'in güncellemelerle birlikte birçok hatayı, sorunu düzelttiğidir. iPhone 15 Pro Max'deki birçok sorunun yazılımsal olduğunu söylediler ve düzelttiler. Bence iPhone 16'yı beklemek kumar olur çünkü daha yarının bile belli olmadığı bir ülkedeyiz.

Hocam 15 serisinde şikayetçi olan kullanıcılar varlar yaptıkları şikayetlerde basit şeyler değiller ancak bu telefon her türlü iyi bir cihaz olacak üst segment bir cihaz alıyorsunuz memnun kalacaksınız. Ön kamera kısmı yapay zeka kaynaklı ve bypass etmek mümkün çekerken, kasa kısmı fiziksel olarak ortada bulunan bir sorun (ek olarak arka cam panelinde de metal braket olmadığı için daha dayanıksız önceki nesillere göre) ancak telefonu dayanıksız yapmıyor önceki nesillere göre daha narin yapıyor diyebiliriz (yıllarca beğenilen o bütün koruma teknolojilerini de barındırıyor, bu kadar yabana atmaya gerek yok).
Isınma konusunda konuşursak o konu çok karmaşık telefona söven var hiç ısınmıyor diyen var kendi çevremde bile kullanan bir arkadaşım tam tersine serin çalışıyor diyor bir başkası telefon mu lav topu mu belli değil diyor galiba çalıştırdıkları IOS'in sürümü ve ünite kaynaklı bir durum bu. iPhone 15 Pro'lar çıktıklarından beri çalkantılı cihazlar bununda etkisi var etraflarındaki negatif yorumlarda, önceki Xs, 11/12/13/14 Pro modellerinde bu denli eleştiri almamışlardı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı