iPhone 15 Pro Max mi 16 Pro mu?

yusufserkan

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşımdan taksitli 15 Pro Max alacağım fakat bütçem yetseydi 16 Pro 256 GB alacaktım Max'lerdeki büyük ekranı sevmiyorum Pro'lar daha iyi ele oturuyormuş gibi hissediyorum 16 Pro'da ise tek düşüncem bir günü rahat çıkarabiliyor mu 15 Pro Max'i aldıktan sonra 16 Pro ile takas yapmalı mıyım yoksa biraz bekleyip 17 Pro serisine para mı biriktirmeliyim? Sizce ne yapmalıyım? Farklı fikirlerinizi bekliyorum.

Biriktiririm dersen 17 Pro 16 Pro günü çıkarıyor direkt düz 17 de alabilirsin.

Düz 17, 16 Pro ile arasında fark yok bile denilebilir. Ancak 17'deki soğutma bloğu ile daha iyi. Ön kamera ve arka kamerada da daha iyi.

Biraz bekleyip 17 Pro'ya para biriktirin(yurt dışı cihazı alın)

Öncelikle onu mu beklesem sonra bununla mı takaslasam gibi sorularınızdan acil bir telefon değişim ihtiyacınızın olmadığını çıkarıyorum. Elinizde aşağı yukarı 70k bütçe varsa bence paranızı biraz daha biriktirip 78.000 TL'ye sıfır iPhone 17 almanız en mantıklısı olur. iPhone 17, 16 Pro'dan da 15 Pro Max'ten de genel hatlarıyla daha iyi bir cihaz. 15 Pro Max'in ve 16 Pro'nun tek artısı 5X telefoto diyebilirim ancak çok kullandığınız bir özellik değilse 17'deki 2X de işinizi görür. iPhone 17 ile 16 Pro aynı boyutta, yani ele oturma olarak da içiniz rahat olsun.
17 Pro serisine para biriktirmenizi eğer ki üstte saydığım telefoto kamerayla işiniz olmayacaksa ve 4-5 sene kullanmayı düşünmüyorsanız, 17 Pro kullanıcısı olarak önermiyorum. Çünkü 17 Pro'nun 17'ye en büyük artısı 12 GB RAM olması (17'de 8 GB) ve telefoto kamera artısı. 4-5 sene kullanmam, 2-3 sene sonra en geç satar model yükseltirim diyorsanız zaten RAM mevzusunun da bir önemi yok. Hâliyle aralarında 30.000 TL gibi uçurum olduğunu düşünürsek hiç anlamı kalmıyor.
Gerçekten telefoto kamerayı kullanacaksanız evet o zaman 15 Pro Max ve 16 Pro yerine net bir şekilde 17 Pro serisine para biriktirmelisin. Kaldı ki buhar soğutması ve 12 GB RAM ile geliyor oluşu da bu sene bu cihazı gerçekten Pro yaptı. Yeni tasarımı olması da cabası. Dediğim gibi her senaryoyu yazdım ama buradaki 2 soruya sizin cevap vermeniz lazım.
Soru 1: Cihazı uzun seneler mi yoksa 2-3 sene sonra en geç satacak mısınız?
Soru: 2: Telefoto kamerayı kullanacak mısınız? Yoksa 2X de işinizi görür mü?
Cevapları yukarıda yazdım zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…