iPhone 15 Pro Max vs iPhone 16 Pro

Thezzerss

Hectopat
Daha fazla  
15 Pro Max'in temizliğinden eminseniz düz 16'nın onun yanında hiç lafı olmaz. Cevap belli, 15 Pro Max.

Hocam konudan bağımsız 16 Pro ve 15 Pro Max arasında ne önerirsiniz? İkisi de %90 pil, hatlar kapalı aşağı yukarı aynı fiyat.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hocam, size önerim 16 Pro olacaktır. Yani biraz daha büyük ekran ve 1-2 saat fazladan alacağınız ekran süresinin bu kadar önemli olmadığını düşünüyorum bu kıyası yaptığınıza göre. Kamerada, işlemcide 16 Pro biraz daha iyi. Ayrıca 15 Pro serisinin kronik ısınma şikayetleri çok var, kullananların yarısı gereksiz ısındığını yarısı ise normal olduğunu söylüyor yani bir tık o yönden de riski var. 16 Pro serisi stabil bir seri.

Büyük ekran çok farklı deneyim. İşlemci performansları her ne kadar benchmark'da farklı olsada bunu Apple düzgün optimizasyon sonucunda hissettirmiyor. Benim tercihim, o yılın en iyi telefonu olacaktır. iPhone 15 Pro Max kullanıyorum herhangi bir ısınma şikayetimde yok. Eğer yandaki kamera tuşunu aktif olarak kullanırım diyorsanız iPhone 16 Pro. Ama iPhone 16 Pro tercih etmektense iPhone 17 modelini tercih ederdim.

Kamera tuşu ve işlemci artısı dışında 16 Pro'nun avantajı yok mu yani? Daha ince çerçeveler, 48 MP geniş açı kamera ( 15 Pro Max'te 12 MP), 4K 120 FPS video çekebilme, daha stabil olması gibi artıları var. Ancak elbette telefoto kamerayı seven biri değilse düz 17 seçmesi daha mantıklı olacaktır.

Eğer sinema/video sektöründe çalışmıyorsanız; saydığınız artılar bireysel kullanıcı için hiçbir avantajı yok. Apple bunu güzel bir şeymiş gibi sunmayı iyi biliyor. Apple Event'lerde hep bir önceki iPhone modellerinden %30 daha güçlü olduğunu sunuyor ama bu işlemci gücü oyunlarda ne dev farklar yaratıyor ne de görüntü işlemede kaç saniye fark yaratıyor. Bireysel kullanıcı burada sadece "benim büyük ekrana mı ihtiyacım var yoksa küçük bir ekrana mı?" sorusunu sormasını bekliyoruz.

Eğer sinema/video sektöründe çalışmıyorsanız; saydığınız artılar bireysel kullanıcı için hiçbir avantajı yok. Apple bunu güzel bir şeymiş gibi sunmayı iyi biliyor.

Tamam da hocam bireysel kullanıcıyı da ilgilendiren şeyler bunlar. Örneğin geniş açı kameranın 48 MP olması demek daha iyi detay demek. Yani özellikle düşük ışıkta fark eden bir durum. Veya bir şeyin yakınına geldiğinde makro çekim yaptığında yine fark edilir farklar oluyor. 15 Pro Max'i 16 Pro'nun büyüğü gibi lanse etmişsiniz ama 15 Pro Max, 15 Pro'nun büyüğü. 16 Pro, 1 nesil daha yeni cihaz. Evet arada farklar çok az, ancak yeni nesil bir cihazın her zaman daha iyi olduğu düşüncesindeyim.

Bu arada hatırladığım kadarıyla 16 Pro daha fazla ekran süresi veriyor 15 Pro Max'ten.

Bu arada hatırladığım kadarıyla 16 Pro daha fazla ekran süresi veriyor 15 Pro Max'ten.

Yok hocam vermiyor. Yani kıyasladığımız 16 Pro ile 15 Pro Max'in pil sağlıklarını aynı veya çok yakın olarak kabul ettiğimizde böyle tabii ki. Misal %90 sağlıklı 15 Pro Max, %100 pil sağlıklı 16 Pro'dan daha az ekran süresi verebilir.

Bütçe maksimum 33-34 iPhone 17'yi 50kdan satıyolar 2.el 16 Pro o fiyatlara bulunuyor normalde S24 Ultra düşünüyordum yurt dışı ama elimde yurt dışı iPhone 11 oldugu için kalan 4 ay eşleyip kullanırım diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…