iPhone 15 Pro Max vs iPhone 17

Bütçe
Bütçem yok

urbanbyte

Yoctopat
Daha fazla  
Selamlar herkese,

Şu an bir cihaz değişimi arifesindeyim ve iki farklı seçenek arasında ciddi anlamda kararsız kaldım. 2026 yılı şartlarını, güncel IMEI kayıt ücretlerini ve cihazların sunduğu teknolojileri düşününce işin içinden tam olarak çıkamadım.

1- iPhone 15 Pro Max (yurt dışı veya Türkiye, fark etmiyor)

+ Titanyum kasa, 120Hz yenileme hızına sahip ekran ve 5X optik Zoom avantajı.
- Yüksek IMEI kayıt ücreti, garantisiz olması ve 2 nesil eski bir işlemci (A17 Pro).

2: iPhone 17 (Türkiye garantili)

+ 2 yıl resmi Apple Türkiye garantisi, muhtemelen çok daha güncel bir işlemci (A19) ve yeni nesil Apple Intelligence (yapay zeka) optimizasyonları.
- Pro Max modelini almayacağım için bazı kamera özelliklerinden ve malzeme kalitesinden ödün vermek durumunda kalıyorum ama neyse.

Kullanım amacım genel olarak akıcı bir arayüz deneyimi ve uzun ömürlülük. Sizce 2026 yılında bu devasa kayıt ücretlerini ödeyip eski bir "Pro Max" almak mı daha mantıklı, yoksa güncel kalıp garantili bir düz modelle devam etmek mi?

Bütçe konusunda çok büyük bir uçurum yok ancak hangisi verdiğim paranın karşılığını daha iyi verir? Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Çok aşırı fotoğraf ve video çekimiyle haşır neşir değilseniz veya profesyonel olarak ilgilenmiyorsanız telefoto kamera olmadan da 17'nin kamerası sizi gayet memnun edecektir bence yurt dışı ve eski sürüm bir cihazı almaktansa 17 daha mantıklı hem işlemcisi yeni hem 120 Hz ekranı var aynı şekilde.

Selamlar herkese,

Şu an bir cihaz değişimi arifesindeyim ve iki farklı seçenek arasında ciddi anlamda kararsız kaldım. 2026 yılı şartlarını, güncel IMEI kayıt ücretlerini ve cihazların sunduğu teknolojileri düşününce işin içinden tam olarak çıkamadım.

- Yüksek IMEI kayıt ücreti, garantisiz olması ve 2 nesil eski bir işlemci (A17 Pro).

+ 2 yıl resmi Apple Türkiye garantisi, muhtemelen çok daha güncel bir işlemci (A19) ve yeni nesil Apple Intelligence (yapay zeka) optimizasyonları.
- Pro Max modelini almayacağım için bazı kamera özelliklerinden ve malzeme kalitesinden ödün vermek durumunda kalıyorum ama neyse.

Kullanım amacım genel olarak akıcı bir arayüz deneyimi ve uzun ömürlülük. Sizce 2026 yılında bu devasa kayıt ücretlerini ödeyip eski bir "Pro Max" almak mı daha mantıklı, yoksa güncel kalıp garantili bir düz modelle devam etmek mi?

Bütçe konusunda çok büyük bir uçurum yok ancak hangisi verdiğim paranın karşılığını daha iyi verir? Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.
Öncelikle yd ile uğraşılmaz. İkinci olarak, alacaksan tabii ki güncel olan daha iyi olur yani iPhone 17. Son olarak, hiçbir iPhone'dan paranızın hakkını alamazsınız. Yani paranızın hakkını istiyorsanız başka markalara yönelmelisiniz.

Selamlar herkese,

Şimdiden teşekkürler.
2 yıl garantili sıfır iPhone 17 dururken ve iPhone 17 üstelik 15 Pro Max'ten de iyi cihazken hiç 15 Pro Max'e bakılmaz. Telefoto kamerası yok ancak geniş açı kamerada, ana kamerada, ön kamerada iPhone 17 çok daha üstün. Kaldı ki 2 yıl daha yeni işlemci demek, en az 2 yıl daha güncelleme ömrü demek. Yani özetle 5X zoom'u harici 15 Pro Max'in 17'ye üstünlüğü yok. Kasa kalitesine de takılmayın. Zaten %99 her kullanıcı kılıf takıyor. Siz takmazsanız anlarsanız evet ama kılıf takacaksanız isterse elmastan olsun, bir anlamı yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı