IPhone 15 Pro'dan iPhone 17'ye geçilir mi?

Beck

Hectopat
Geçen seneden beridir iPhone 15 Pro sahibiyim ve oldukça memnunum. Pil sağlığım hala %100 ve garantisi taze bitti. Geçen sene Polonya'da yaşarken almıştım. Bu sene önümüzdeki kasım ayında Japonya'ya gideceğim. Apple değişim programı ile 15 Pro'yu verip yerine çerez fiyatına düz iPhone 17 almayı planlıyorum. Bunu yapmamdaki amaç kullandığım telefonu Türkiye'ye döndüğümden beridir yurt dışı hattı ile kullandım. Dolayısıyla telefonun IMEI'si süresiz bloklandı. Bundan dolayı telefonu değiştirmenin gitmişken mantıklı olacağını düşündüm. Neden düz 17 diye soracaksanız bu sene Pro ve Düz model arasında öyle çok fazla fark göremedim. Düz modelde beni tatmin eder açıkcası. Fiyatı Japonya'da zaten çok uygunken bir de üstüne değişim programı ile alacağım için aşırı ucuza gelmiş olacak. Sizce mantıklı mı?

Sen bilirsin. Daha çok batarya ve video oynatma istiyorsan 17'ye geçmen mantıklı fakat kamera Hz falan diyorsan bence iPhone 15 Pro'da kal. Gerçekten güzel ve akıcı bir telefon.

Sen bilirsin. Daha çok batarya ve video oynatma istiyorsan 17'ye geçmen mantıklı fakat kamera Hz falan diyorsan bence iPhone 15 Pro'da kal. Gerçekten güzel ve akıcı bir telefon.
Bu sene düz modellerde 120 Hz oldu. Açıkcası baz model ile Pro arasında kamera dışında fark yok gibi bir şey işlemci dışında.

Bu sene düz modellerde 120 Hz oldu. Açıkçası baz model ile Pro arasında kamera dışında fark yok gibi bir şey işlemci dışında.

Onu unuttum. iPhone 17'nin herhalde islemcisi A19 gibi bir şeydi ama A17 Pro da kötü işlemci değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen seneden beridir iPhone 15 Pro sahibiyim ve oldukça memnunum. Pil sağlığım hala %100 ve garantisi taze bitti. Geçen sene Polonya'da yaşarken almıştım. Bu sene önümüzdeki kasım ayında Japonya'ya gideceğim. Apple değişim programı ile 15 Pro'yu verip yerine çerez fiyatına düz iPhone 17 almayı planlıyorum. Bunu yapmamdaki amaç kullandığım telefonu Türkiye'ye döndüğümden beridir yurt dışı hattı ile kullandım. Dolayısıyla telefonun IMEI'si süresiz bloklandı. Bundan dolayı telefonu değiştirmenin gitmişken mantıklı olacağını düşündüm. Neden düz 17 diye soracaksanız bu sene Pro ve Düz model arasında öyle çok fazla fark göremedim. Düz modelde beni tatmin eder açıkçası. Fiyatı Japonya'da zaten çok uygunken bir de üstüne değişim programı ile alacağım için aşırı ucuza gelmiş olacak. Sizce mantıklı mı?

Mantıklı hocam, düz iPhone 17 zaten artık %99 kullanıcı kitlesine hitap edecek bir telefon. Aşırı ucuza geliyorsa neden olmasın? Hem de telefonu sıfırlamış olursunuz. Çünkü 15 Pro'nun zaten eli kulağındadır yakında pil sağlığı hızlı şekilde düşecek. En az 95-96'ya geriler o da en iyi ihtimalle. iOS 26'ya geçerseniz de zaten bir tık daha yavaşlama, şarjın daha hızlı gitmesi ve ısınmaların artması da olacak. Yani iOS 26'yı sorunsuz kullanmak ve pil anlamında, ekran anlamında, ön kamera anlamında güzel gelişmeler yaşamak için çok ucuza 17'ye geçilir.

Mantıklı hocam, düz iPhone 17 zaten artık %99 kullanıcı kitlesine hitap edecek bir telefon. Aşırı ucuza geliyorsa neden olmasın? Hem de telefonu sıfırlamış olursunuz. Çünkü 15 Pro'nun zaten eli kulağındadır yakında pil sağlığı hızlı şekilde düşecek. En az 95-96'ya geriler o da en iyi ihtimalle. iOS 26'ya geçerseniz de zaten bir tık daha yavaşlama, şarjın daha hızlı gitmesi ve ısınmaların artması da olacak. Yani iOS 26'yı sorunsuz kullanmak ve pil anlamında, ekran anlamında, ön kamera anlamında güzel gelişmeler yaşamak için çok ucuza 17'ye geçilir.
Aslında donanım olarak telefondan memnunum. Sorunum yoktu ancak şu IMEI bloğu olayı canımı sıkıyor. Sırf onun için değiştirmek istiyorum. Yılbaşlarında yenilenen cinsten olsa yine de değiştirmeyi düşünmezdim telefonu ancak gitmişken çok ucuza değişitirmek böylesi daha mantıklı sanırım.

Yanlış bilgi
IMEI bloklanmasının ne olduğunu bilmiyorum. Bence iPhone 15 Pro sırf optik zooma sahip olduğu için 17'den bir tık daha iyi bir telefon. Onun dışında hiçbir fark yok. Hatta işlemci olarak 17 daha iyi. Optik Zoom elzem değilse sizin için 17'ye geçmenizin bir dezavantajı yok bence. Avantajı olduğunu da düşünmüyorum. Aynı telefonun biraz daha güçlüsünün optik Zoom olmayanı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı