iPhone 15 ses haznesine su kaçınca ne yapılmalı?

Efeg06

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, arkadaşlar bir forum sitesinde iPhone 15 ile tatlı suya girilebildiğini gördüm. Ben de cihazımla suya girdim. 2-3 sarja takmadım ve sabahleyin uyandığımda yukarı telefon haznesinden çok az ses geliyor. Sol alt hoparlör haznesinden ise hiç ses gelmiyor. Ne yapmam gerekiyor, kaskoya yollamam gerekir mi?
Yukarı haznesinden çok az duyulmayacak şekilde geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba, arkadaşlar bir forum sitesinde iPhone 15 ile tatlı suya girilebildiğini gördüm. Ben de cihazımla suya girdim. 2-3 sarja takmadım ve sabahleyin uyandığımda yukarı telefon haznesinden çok az ses geliyor. Sol alt hoparlör haznesinden ise hiç ses gelmiyor. Ne yapmam gerekiyor, kaskoya yollamam gerekir mi?
Yukarı haznesinden çok az duyulmayacak şekilde geliyor.

IPhone'ler su geçirmez değildir bunu aklınıza sokun suya dayanıklıdır kimseye inanmayın söylemekten sıkıldım ben suya soktum yüzdüm bir şey olmadı diyen anlamazlar çoğaldılar, en iyisi tamire verin yakın zamanda veremeyecek iseniz pirince yatırın fön makinesi vesaire kullanmayın.

Telefonu 10 kere havuza sokmuşumdur. İşim bittikten sonra YouTube'da ahize temizleyicili yüksek frekanslı videolar var. Son ses açıp suyun çıkacağı şekilde konumlandırdım. Ses ilk gün nasılsa şu an da öyle. Tabii bu bozulmayacak anlamına gelmiyor. Biraz araştırmayla bulabilirsiniz.

Telefonu 10 kere havuza sokmuşumdur. İşim bittikten sonra YouTube'da ahize temizleyicili yüksek frekanslı videolar var. Son ses açıp suyun çıkacağı şekilde konumlandırdım. Ses ilk gün nasılsa şu an da öyle. Tabii bu bozulmayacak anlamına gelmiyor. Biraz araştırmayla bulabilirsiniz.

Ahizedeki 10 damlanın 7'sini temizler geri kalanlar ne olacak telefonlar su altı telefonu değil IPhone'da bunu belirtiyor anakart olur diğer parçalar olur bunlar su altında ahizeden çıkardığınız ses bunlarda işe yaramayacak zamanla içindeki parçaları pas tutturacak oksitleyecek çalışılmaz hale getirecek veya telefon çalışacak ama parçalar için aynı durum olmayacak.

Ahizedeki 10 damlanın 7'sini temizler geri kalanlar ne olacak telefonlar su altı telefonu değil IPhone'da bunu belirtiyor anakart olur diğer parçalar olur bunlar su altında ahizeden çıkardığınız ses bunlarda işe yaramayacak zamanla içindeki parçaları pas tutturacak oksitleyecek çalışılmaz hale getirecek veya telefon çalışacak ama parçalar için aynı durum olmayacak.

Doğruluk payın var. Ben problem yaşamadım herhangi bir sorunda olmadı ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Sonuçta ahizede olmaz şarj soketinde oksitlenme olabilir. Eğer sokulduysada tatlı suyla yıkanması da belli sitelerde tavsiye edilir. Klor vb durumdan dolayı. Onun dışında Apple 30 dakika 6 metreye kadar su geçirmediğini belirtmiş ama günün sonunda water DMG oldugunda da garanti dışı bırakıyor. O yüzden kullanıcıların kendi insiyatifine kalmış bir durum. Bu yüzden dolayı suya sokulmaması daha iyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı