iPhone 15 TR vs yurt dışı iPhone 16 Pro Max

Scr3wdev

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba yaklaşık 1 yıldır iPhone 15 kullanıyorum. Sıfır almıştım cihazı. Garantisi de 2025 Ekim ayına kadar duruyor. Sarı sitedeki yurt dışı 16 Pro Max ilanlarını görünce biraz mantıklı geldi bu telefon ile onu takaslamak. Ancak hiç deneyimim olmadığı için bilmiyorum. Şu anda biriyle konuşuyorum bire bir takas yapacağız ancak o telefonu aldıktan sonra 4+4 şeklinde kullanabiliyor muyum? Bana dediğine göre ilk 4 ay kullanıp daha sonra SIM kartını diğer yuvaya takıp yine kullanabiliyormuşum gibi bir şey söyledi. Bu doğru mu? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Bir de eğer o cihazı alırsam kayıt yaptırabiliyor muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
4+4 şeklinde kullanırsın geçici kayıtlar vardı ancak şu aralar bildiğim kadarıyla yok. Geriye kalan 4 aylık sürede ise Wi-Fi olan yerlerde cihazı kullanabilirsin. Mobilden arama gelir ancak arama yapamazsın. Bence mantıklı değil. Yurt içi 13 kullanıyorum ve yurt dışı 16 teklif eden oldu kabul etmedim.

Çekeceğin çileye değmez. Yurt dışı iPhone 16 Pro Max 47.000TL şu an bulunduğum şehirde.

Peki alıp kayıt etme şansım oluyor mu hocam ? Kendim 8 ay kullandım diyelim sonra kayıt yaptırmak istiyorum. Herhangi bir şey gerekli mi bunun için

Peki alıp kayıt etme şansım oluyor mu hocam? Kendim 8 ay kullandım diyelim sonra kayıt yaptırmak istiyorum. Herhangi bir şey gerekli mi bunun için

Ülkeye giriş çıkış yapmışsan eğer kimliğine veya pasaportuna kayıt yaptırabilirsin ancak 3 yıl boyunca tek senin üzerine olan hat ile çalışır ve satışını yapamazsın. Ancak yine o ücreti ödemek mantıklı değil.

Anladım peki şunu biliyor musunuz model numarasını arattığımda satın alma tarihi apple sitesinde 2007 yazıyor. Ve model numarası "5U2P3ZA/A" A3108 kodlu şeklinde ben hiç böyle bir "5" ile başlayan model numarası görmedim siz biliyorsunzdur belki. Toplanmış falan mıdır bu cihaz

Konu hakkında bilgim yok ancak ulaştığım kaynak;

Apple'ın model numaraları genellikle belirli bir yapıdadır ve bu yapı ürünün ait olduğu bölge, renk ve depolama kapasitesini belirtir. Ancak, "5U2P3ZA/A" gibi bir model numarası Apple'ın tipik formatına uymuyor. Apple'ın model numaraları genelde "Axxxx" (örneğin, A3108) ve "Mxxxxxx/A" gibi formatlarda olur. Sorunuzdaki model numarasının bu yapıya uymaması, cihazın farklı bir bölgeden ithal edilmiş, bir üçüncü taraf tarafından değiştirilmiş veya orijinal olmayan bir parça içerebileceği anlamına gelebilir.

A3108 Hakkında:​

• A3108, iPhone 16 gibi güncel bir modelle değil, çok eski bir Apple ürününe ait olabilir. Örneğin, iPhone 2G veya başka eski cihazlar için kullanılan bir numara olabilir.

Cihazın Orijinalliğini Kontrol Etmek için:​

1. Apple'ın Resmi Sitesinden Sorgulama:
    Apple'ın garanti ve destek doğrulama sayfasına giderek, cihazın seri numarasını veya IMEI'sini sorgulayabilirsiniz. Bu, cihazın orijinal olup olmadığını ve üretim tarihini doğrulamanıza yardımcı olur.
  2. Model Numarasını Kontrol Etme:
    • iPhone Ayarları: Ayarlar > Genel > Hakkında kısmına girerek model numarası ve seri numarasını kontrol edin.
    • Model numarası, cihazın gerçek modeline uygun olmalıdır. Örneğin, iPhone 16 için bir model numarası "Mxxxxxx/A" formatında olmalı.
  3. Fiziksel Kontrol:
    Cihazın fiziksel durumu ve paket içeriği, orijinal bir Apple ürününün kalitesine uygun mu? Yan sanayi ürünlerde bu genelde fark edilir.

Şüphelenmeniz Gereken Durumlar:​

• Model numarası alışılmadık şekilde: “5U2P3ZA/A” gibi bilinmeyen bir formatta.
  • Apple Sitesinde yanlış Tarih Gösterimi: 2007 gibi eski bir tarih, cihazın yenilenmiş (refurbished) olabileceğine veya sahte bir seri numarası kullandığına işaret edebilir.
  • Fiyat Anormal Şekilde Düşükse: Orijinal ürün yerine replika veya toplanmış bir cihaz satın almış olabilirsiniz.
Daha fazla bilgi almak için cihazın seri numarasını veya IMEI'sini sorgulamayı öneririm. Eğer hala şüpheleriniz varsa, cihazı Apple yetkili servisine götürerek detaylı bir kontrol yaptırabilirsiniz.

Rica ederim, umarım yurt dışı cihaz almazsınız.
Yok kesinlikle almayacağım eğer kendim yurt dışına çıksam o şekilde alırım ama şu an başka satıcılara güvenemedim sizin yazdıklarınızdan sonra

Elindeki iyidir İphone 15 e devam et derim ve yurt dışı işlerde sorun çok dikkat gerekiyor!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…