iPhone 15 vs 16

Juvilo

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, bayağı eskiden beri kullandığım telefonun ömrü bitti artık IPhone'a geçiş yapacağım. iPhone 15 48 bin TL, iPhone 16 58 bin TL, iPhone 17 76 bin TL. Bu aradaki farklara bakarsak sosyal medya, fotoğraf ve arada sırada PUBG oynayacağım. Tasarım olarak 16 ve 17'yi çok seviyorum. Millet hep 15 falan al diyor ama almışken 10 bin TL fark ile 16 almak istiyorum. 60 Hz ekrana alışık olduğum için sorun çıkarmaz sizce hangisini almalıyım? iPhone 17'ye sırf 120 Hz ve birkaç boş şey için 18 bin TL fark saçma geliyor.

15-16 arasında AI, ufak bir işlemci farkı, RAM farkı dışında fark yok. 10 bin farkla git AirPods falan al. 15 yeter. 4-5 seneden uzun düşünüyorsan eğer 17 alman şart.

17 alman en doğrusu olur dostum fiyat farkına çok rahat bir şekilde değer.

iPhone 16'yı mantıklı buluyorsan 17e'nin çıkmasını bekle.

iPhone 15 48'e alınmaz, 16'da şu anki depolama ve fiyat yakınlığıyla 17 varken alınmaz, şöyle anlatayım;

iPhone 15, 16e varken ve 7-8 bin daha ucuzken alınmaz, hiçbir oluru yok.

iPhone 16 ise iPhone 17 varken ve 256 GB'dan başlıyorken asla alınmaz, hiç hiç hiçbir oluru yok.

Alınabilir cihazlar şu anda iPhone 16e ve 17, iPhone 17e iPhone 16'dan ucuz olacak ve istediğin gibi dinamik ada vs de olur, 2. kamera olmayacak sadece, dinamik adayı önemsiyorsan onu bekleyebilirsin 50-60 arası bir fiyatla gelecek, o da gelince xaten 55'e falan gelse 15 ve 16 hani zaten şu anda da alınmaz ama, sorusunu sormak bile saçma hale gelecek.

Son düzenleme:
Üçü de güncel telefonlar 60hz konusuna takılma zamanla gözün alışıyor. iPhone ekosisteminde olduğun için arayüzde takılma minimum. Güncelliği ve fiyatı göz önüne alırsan 15’i öneririm. En yenisi derseniz elbette 17. Karar sizin.

Son düzenleme:

Goz alissa bile hep bir yavaslik var hissediliyor.

Goz alissa bile hep bir yavaslik var hissediliyor.

Katiliyorum. 60 Hz ile 120 Hz arasında dağlar kadar fark var 60 90 olsa falan neysede. 120 Hz Android bir telefonum var arkadaşta iPhone 13 var gözüm ağrıyor 60 Hz'de ciddili

Katiliyorum. 60 Hz ile 120 Hz arasında dağlar kadar fark var 60 90 olsa falan neysede. 120 Hz Android bir telefonum var arkadaşta iPhone 13 var gözüm ağrıyor 60 Hz'de ciddili

Bende XS var. Belki benim telefonun eskiliginden kaynaklidir dedim MediaMarkt'ta 15 falan denedim, gercekten bir agirlik var. 60Hz telefonlar toplatilsin.

Haklısınız hz olarak daha yüksek olabilir ama android telefonlarda üst segment bir cihazınız yoksa maalesef arayüzde ya da uygulamalarda takılmalar kaçınılmaz olabiliyor. iPhone 60 hz olsa bile kendi ekosisteminde olduğu için minimum takılma ile çalışabiliyor. Ama dediğinizde haklısınız hz farklı kesinlikle fark ediyor.

Dediğin şeyler için iPhone 13 bile yeter sana, bence üçü arasından 15 ama mantıklı olan Samsung S serisi bir telefon almak, S24 güncel olarak 31 bin TL ve iPhone 16 ile eş değer. Bende de S24 var ve iPhone'larla kıyasladığımda bunu tercih ettiğim için hep mutlu oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…