iPhone 15 vs 2. el S24 Ultra

stampylongear

Hectopat
Uzun vadede iPhone 15 mi yoksa S24 Ultra mı almak daha çok kar ettirir? Şahsen iyi telefon kullanmak istediğim için gönlüm S24 Ultra'dan yana ama birkaç yıl sonra satarsam S24 çok güven vermiyor 2. el satışları iyi mi?

Yıllardır eski model telefon 60 hz kullanıyorum daha üstünü bilmediğim için muhtemelen hiç fark etmem diye düşünüyorum.
Uzun ömür ve satarken kesinlikle iPhone çok üstte olacaktır. Misal 2020 model SE telefonumu garanti bitmesine iki hafta kala 74 pil sağlığıyla yarım saat içinde çok güzel fiyata satmıştım. Ekran canınızı sıkmayacaksa iPhone tercih edilebilir ileriki süreçte yükseltme yapacağınızda satması kolay olacaktır. Özellikle garanti süresi varsa.

Telefonu ikinci el almayacağım yıllar sonra satarsam değeri İPhone'a göre çok düşer mi diye diyorum.
Ah şu sitenin saçma başlık seçimleri :D iPhone daha az değer kaybediyor orası kaçınılmaz, ancak şu durumda uzun vadede kullanıldığında S24 Ultra daha çok zevk verir ve öyle yarı yarıya ölümcül bir değer kaybı yaşamaz diye düşünüyorum. Ha belki yaşayabilir de, S24 çünkü S26 da çıkınca 2 önceki seri olacak ki S27 falan çıkarsa çok geri planda kalabilir. iPhone tarafında halen 13 satılıyor 17 çıkmasına rağmen. Ben şu durumda %30 %40 değer kaybını göze alacak olsam S24 Ultra seçerdim çünkü çok daha keyifli bir telefon, ha değer kaybı istemiyorum denirse iPhone 15 daha mantıklı geliyor bana.

Ah şu sitenin saçma başlık seçimleri :D iPhone daha az değer kaybediyor orası kaçınılmaz, ancak şu durumda uzun vadede kullanıldığında S24 Ultra daha çok zevk verir ve öyle yarı yarıya ölümcül bir değer kaybı yaşamaz diye düşünüyorum. Ha belki yaşayabilir de, S24 çünkü S26 da çıkınca 2 önceki seri olacak ki S27 falan çıkarsa çok geri planda kalabilir. iPhone tarafında halen 13 satılıyor 17 çıkmasına rağmen. Ben şu durumda %30 %40 değer kaybını göze alacak olsam S24 Ultra seçerdim çünkü çok daha keyifli bir telefon, ha değer kaybı istemiyorum denirse iPhone 15 daha mantıklı geliyor bana.
Değer kaybı isteyip istemediğimi bilmiyorum maalesef. Yıllar sonra telefonu satarsam parasını çok önemseyeceğimi bilsem iPhone alacağım. Ama satarken biraz değer kaybının beni pişman etmeyeceğini bilsem s24 ultra alacağım. Kararsızım.

Bir de ben alacağım telefonu yaklaşık %20 daha az fiyatına alacağım.

Değer kaybı isteyip istemediğimi bilmiyorum maalesef. Yıllar sonra telefonu satarsam parasını çok önemseyeceğimi bilsem iPhone alacağım. Ama satarken biraz değer kaybının beni pişman etmeyeceğini bilsem s24 ultra alacağım. Kararsızım.

Bir de ben alacağım telefonu yaklaşık %20 daha az fiyatına alacağım.
Halihazırda hiç Apple cihaz ya da özellikle iPhone kullanmadıysan önerim direkt S24 Ultra olur. Ben ilk defa iPhone 15 ve Macbook kullandım hayatımda, ekosistem olarak evet çok iyi ancak şu anda hem Windows hem de Android telefonum da yanımda duruyor. Bayağı zorlayıcı alışması vesaire. Ancak alıştıktan sonra da fena değil, beğendiğim cihazlar. Yine de benim önerim S24 Ultra olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı