iPhone 15'ten yurt dışı 17 Pro Max'e geçiş nasıl yapılmalı?

bvtushka

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Republic of Turkey
Daha fazla  
Selamlar herkese, bir konuda kararsız kaldım ve tecrübelerinizi merak ediyorum. Şu an elimde MediaMarkt çıkışlı, kutusu ve faturası tam bir iPhone 15 var. Cihazın 1 yıl daha garantisi devam ediyor, pil sağlığı %87 ve ayrıca ömür boyu kırılma/değişim hakkı mevcut. Bu cihazı satıp yurt dışı iPhone 17 Pro Max modeline geçmeyi planlıyorum ama zamanlama konusunda iki farklı senaryo arasında gidip geliyorum.

İlk seçeneğim cihazı hemen şimdi, yani aralık ayında satıp yenisini almak. Cihazın garantisi, ekstra değişim hakkı ve pili hala iyi durumdayken "dolu cihaz" olarak çok daha iyi bir fiyata elden çıkacaktır. Ancak yeni aldığım telefonu devletin verdiği 8 aylık süreyle kullandıktan sonra, Eylül 2026 gibi sürem dolacak. Yılbaşına kadar kalan o 4 aylık süreçte şebeke kapanacağı için mecburen iKos cihazıyla veya yan sanayi yöntemlerle uğraşmak zorunda kalacağım.

İkinci seçenek ise mayıs ayına kadar beklemek. Eğer mayıs 2026'da geçiş yaparsam, yıl sonuna kadar olan 8 aylık hakkımı ve yeni yılın başında yenilenen 8 aylık hakkımı birleştirip toplamda 16 ay boyunca hiç kapanma derdi ve iKos masrafı olmadan cihazı kullanabiliyorum. Burada tek çekincem, Mayıs ayına kadar elimdeki iPhone 15'in pilinin muhtemelen %85 altına düşecek olması ve garantisinden 5 ay daha yemiş olmam. Sizce cihazın bu ekstra garantili halini şimdi değerlendirip nakite çevirmek mi, yoksa biraz değer kaybını göze alıp 1.5 sene iKos ile uğraşmadan kafam rahat gezmek mi? Fikirlerinizi bekliyorum.

@KİNGSEMİH

Bence cihazını satıp şimdi alman sonrasında ikos ile ilk 4 ay kullanıp mayısta sim kartı takman.

Ben 2. seçeneği öneririm. 16 ay kapanma yaşamadan kullanma avantajı çok güzel bir şey. Evet telefonunun değeri 3-4 bin TL daha düşecek ama şöyle bir gerçek var ki o tarihte yurt dışı iPhone 17 Pro modellerinin de fiyatı bayağı düşecek. Bugünlerden en az 5-6 bin TL daha ucuza satılacaklar ve de son 4 ay gibi çekincen kalmayacak.

Telefonun șu an ki piyasası nedir hocam ve mayıs ayında ne kadar eder?

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonun șu an ki piyasası nedir hocam ve mayıs ayında ne kadar eder?
Cihazınızın depolamasını, kozmetik durumunu, kutu faturası olup olmadığını, yanında şarj adaptörü verip vermemeniz gibi gibi şeyleri bilmediğimden piyasasını söyleyemem. Siz sarı site üzerinden kendi cihazınızın aynılara bakın, kozmetik olarak da aynı olsun. Kafanızda bir fiyat oturur öyle. Mayıs iyi içinse çok erken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…