iPhone 16 ön siparişle alınmalı mı?

cancka

Centipat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX4080 - i9 13900HX - 32GB - Acer Predator Helios 16
Meslek
Müzisyen
Selamlar,

Bir süredir telefon değiştirmeyi düşünüyorum 15 Pro düşünüyordum ama konu açtığımda beklememi söylediler, yorumların çoğunda. Velhasıl 2 ay bekledim 16 tanıtıldı, şu anda sorum ön sipariş ile iPhone satın almak mantıklı mı, ileride fiyatta bir düşüş olur mu?

İlk defa Apple sitesinden sıfır cihaz alacağım, o yüzden konuya hakim değilim nasıl bir fiyat değişim süreci oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tanıtım günü ile birlikte 15'lere de güzel bir zam geldi Türkiye'de. Ben geçen hafta alıp sonra siparişi iptal etmiştim. Şu anda 8 bin liralık bir artış var aynı ürünün fiyatında
Düşüş olacağını sanmıyorum. Benim 13 alırken ödediğim rakam şu andaki fiyatının üçte birine denk geliyor.
16 Pro'nun yurtdışı fiyatlarını çok beğendim. 16 Pro'yu düşünmenizi öneririm.

bence alınmaz 15 daha iyi tasarımsal olarak sadece yapay zeka ve hiç kullanamayacağın bi kamera kontrol tuşuna (yatayda kamera titriyor gibi geldi ve yatay çekim çok kalmadı ) ekstra verilmez zaten İphone 16 ios 18'de bazı modelleri sıkıntılı olur tıpkı 15'te benim ve birçok kişinin yaşadığı bug,pil problemleri gibi

İphone 15 serisi IOS 18 ile çok iyi cihaz olacak

Pro hariç model almanı önermem. 16 alacağına 15 Pro al.
16 Pro düşünüyorum konuda tam izah edemedim galiba, sadece fiyat durumları nasıl olur bilgim olmadığı için sormak istedim yani ilerleyen zamanlarda da çok çok bir fiyat düşüşü olacağını düşünmüyorum?
Yurtdışı cihaz düşünüyordum zaten uzun yıllardır aynı telefonu kullanıyorum geçmişken en güncel haline geçeyim diye düşünüyorum.

16 Pro
Aslında 15 pro için çok düşündüm ama uzun süredir bekliyorum yıllardır aynı telefonu kullanıyorum sürekli değiştiren birisi değilim o yüzden güncel cihaz tercihim. Siz ne dersiniz bu konu için?
Şu an 15 Pro satıştan kalkmadan evvel aynı paraya 15 Pro alın geçin derim. 15 Pro, düz 16'dan her yönden iyi bir telefon. Düz model bir iPhone alınmaz.
16'nın prosunu düşünüyorum hocam, max biraz kaba geliyor 16 pro düşünüyorum.

Genel olarak öğrenmek istediğim şey ön siparişle almak hani kaba tabirle kazık yemeye mi giriyor? İlerleyen zamanlarda almak mı mantıklı yoksa ön siparişten sonra uzun süre düşmez mi fiyatlar bu konuyu merak ediyorum?

İnternet üzerindeki fiyatları zamanla düşüyor ama yakın zamanda uçuk kaçık farklar olacağını sanmıyorum.

Ben iddamın arkasındayım ios 18 yazılımlı iphone 16’lar hepsi sıkıntılı olabilir yapay zeka demo gibi olacak 17 serisinde baya iyi şeyler gelir ,15 serisinde bu yaşandı iphone 15 serisi alın ios 18 ile iyi çalışır.

Bu kadar şey söylenince şimdi kafam karıştı ama ne bileyim iPhone 7 var şu an yani öyle söyleyim iki telefon kullanıyorum iphone olan aydınlanma yaşayacak şu an 7 den sonra

Almışken en günceli olsun diyorum ama böyle deyince kafam karıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…