iPhone 16 Plus vs iPhone 15 Plus vs iPhone 16 Pro

ColBinary

Kilopat
Merhaba, bu 3 telefondan birini almak istiyorum ve az çok baktığım kadarıyla aralarındaki benim için önemli olan farklar aşağıdaki tabloda yer almakta. iOS'u pek bilmiyorum ve ilk defa iPhone kullanacağım. Telefonumu uzun seneler kullanmak istiyorum ve şarjının çok hızlı bitmemesi ve fiyatına değip değmeyeceği benim için önemli.
ModelRAMİşlemciBatarya(mAh)Batarya( Youtube Video Süresi Videoları)Batarya(Apple Verileri)BoyutEkran FrekansıAğırlıkFiyatSatıcı
iPhone 15 Plus6 GBA16 4nm
4383​
14 sa 33 dk26 sa6.7 inç60 Hz201 g
55.350​
Hepsiburada
iPhone 16 Plus8 GBA18 3nm
4674​
17 sa 51 dk27 sa6.7 inç60 Hz199 g
60.000​
pttavm
4674​
65.300​
Amazon
iPhone 16 Pro8 GBA18 Pro 3nm
3582​
18 sa 16 dk27 sa6.3 inç120 Hz199 g
69.000​
pttavm
3582​
75.550​
Amazon

İnternetten kısa bir araştırma yaptığımda yukarıdaki bilgilere ulaştım. 15 Plus isteyerek yola çıktım ancak 10k'lık farka 16 Plus değer mi bilmiyorum. 16 Pro'nun da 16 Plus'a yakın bir fiyatta olması beni cezbetti. 69 bin liralık 16 Pro seçeneğindeki PttAVM satıcısında yaklaşık 50 tane yorum var hepsi çok iyi. Eğer sahte değilse yorumlar, alıcılar da benimle aynı çekincelere sahipmiş o yüzden biraz içim rahatladı. Siz ne önerirsiniz? Kullanım ve fiyat açısından sizce hangi seçenek daha mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 16 pro aralarında en iyisi. Ama dediğiniz PttAvm ithalatçı garantili satıyor. Yani yurt dışından kendi getirmiş garantisi benim kardeşim diyor. Telefon arıza çıkarırsa sorun yaşarsınız. Apple Türkiye garantili almanızı öneririm.

Merhaba, bu 3 telefondan birini almak istiyorum ve az çok baktığım kadarıyla aralarındaki benim için önemli olan farklar aşağıdaki tabloda yer almakta. IOS'u pek bilmiyorum ve ilk defa iPhone kullanacağım. Telefonumu uzun seneler kullanmak istiyorum ve şarjının çok hızlı bitmemesi ve fiyatına değip değmeyeceği benim için önemli.
ModelRAMİşlemciBatarya(mAh)Batarya( Youtube Video Süresi Videoları)Batarya(Apple Verileri)BoyutEkran FrekansıAğırlıkFiyatSatıcı
iPhone 15 Plus6 GBA16 4nm
4383​
14 sa 33 dk26 sa6.7 inç60 Hz201 g
55.350​
Hepsiburada
4674​
60.000​
pttavm
4674​
65.300​
Amazon
3582​
69.000​
pttavm
3582​
75.550​
Amazon

İnternetten kısa bir araştırma yaptığımda yukarıdaki bilgilere ulaştım. 15 Plus isteyerek yola çıktım ancak 10K'lık farka 16 Plus değer mi bilmiyorum. 16 Pro'nun da 16 Plus'a yakın bir fiyatta olması beni cezbetti. 69 bin liralık 16 Pro seçeneğindeki PttAVM satıcısında yaklaşık 50 tane yorum var hepsi çok iyi. Eğer sahte değilse yorumlar, alıcılar da benimle aynı çekincelere sahipmiş o yüzden biraz içim rahatladı. Siz ne önerirsiniz? Kullanım ve fiyat açısından sizce hangi seçenek daha mantıklı?

İllaki iPhone derseniz 16 Pro tabii ki. Eğer başka bir cihaz isterseniz S24 Ultra veya S25 Ultra.

Pro serisi dışında iphone önermiyorum.hantal çünkü.plus veya düz iphone almak yerine bunlardan 10 gömlek üstün galaxy s25 serisine bakın bence.illa iphone diyorsanız 16 pro,15 pro,14 pro.

Hocam 16 pro aralarında en iyisi. Ama dediğiniz PttAvm ithalatçı garantili satıyor. Yani yurt dışından kendi getirmiş garantisi benim kardeşim diyor. Telefon arıza çıkarırsa sorun yaşarsınız. Apple Türkiye garantili almanızı öneririm.
Hocam ben de bilmediğim bir yerden alacağım için tedirginim ancak 1 yıl ulusal Apple, bir yıl da ithalatçı garanti veriyor diye okumuştum. iPhone'lar genellikle sorun çıkarmaz zaten diyen de fazlasıyla yorum gördüm. O yüzden bir tık güven gelmişti.

İllaki iPhone derseniz 16 Pro tabii ki. Eğer başka bir cihaz isterseniz S24 Ultra veya S25 Ultra.
Pro serisi dışında iphone önermiyorum.hantal çünkü.plus veya düz iphone almak yerine bunlardan 10 gömlek üstün galaxy s25 serisine bakın bence.illa iphone diyorsanız 16 pro,15 pro,14 pro.
Dediğiniz karşlaştırmaları ben de yaptım. S serisine daha yakındım ancak iPhone ekosistemi kuracağım. O sebepten dolayı iPhone almak istiyorum teşekkürler önerileriniz için. 16 Pro çok daha iyi telefon tabii ki ancak aradaki 20 bin liralık fiyat farkı ve 5 bin daha vereyim daha iyisi olsun diye diye iPhone 14'ten buraya gelmek biraz düşündürüyor beni 😁 60 Hz lik bir Redmi 10C'den geçeceğim, o yüzden herhangi bir telefondan memnun kalmama ihtimalim sıfır zaten :) Hiçbiri hantal gelmez bana.

16 Pro alın. Bu arada batarya önemliyse Pro Max model ya da S25U almanızı öneririm.
Hocam Pro Max olunca fiyat fena uçuyor. Pro için bütçem baya sıkıntıya girecek Pro Max alamam maalesef.

Foruma da sorma sebebim buydu zaten. Pro alırsam bütçem sıkıntıya girecek ve aileme anlatması var bir de bu işi :) 15 Plus ile arasında ne kadar fark vardır, bütçemi zorladığıma değer mi o kadar bunu merak ediyorum.

Hocam ben de bilmediğim bir yerden alacağım için tedirginim ancak 1 yıl ulusal Apple, bir yıl da ithalatçı garanti veriyor diye okumuştum. IPhone'lar genellikle sorun çıkarmaz zaten diyen de fazlasıyla yorum gördüm. O yüzden bir tık güven gelmişti.

Dediğiniz karşlaştırmaları ben de yaptım. S serisine daha yakındım ancak iPhone ekosistemi kuracağım. O sebepten dolayı iPhone almak istiyorum teşekkürler önerileriniz için. 16 Pro çok daha iyi telefon tabii ki ancak aradaki 20 bin liralık fiyat farkı ve 5 bin daha vereyim daha iyisi olsun diye diye iPhone 14'ten buraya gelmek biraz düşündürüyor beni 😁 60 Hz'lik bir Redmi 10C'den geçeceğim, o yüzden herhangi bir telefondan memnun kalmama ihtimalim sıfır zaten :) Hiçbiri hantal gelmez bana.

Hocam Pro Max olunca fiyat fena uçuyor. Pro için bütçem bayağı sıkıntıya girecek Pro Max alamam maalesef.

Foruma da sorma sebebim buydu zaten. Pro alırsam bütçem sıkıntıya girecek ve aileme anlatması var bir de bu işi :) 15 Plus ile arasında ne kadar fark vardır, bütçemi zorladığıma değer mi o kadar bunu merak ediyorum.

Bence hiçbir telefon kendinizi sıkıntıya sokmaya değmez. Fiyat farkına değiyor Pro ama zorlayacaksa Plus alın.

Bence hiçbir telefon kendinizi sıkıntıya sokmaya değmez. Fiyat farkına değiyor Pro ama zorlayacaksa Plus alın.
Hocam peki batarya hakkında bir bilginiz var mı. Telefonda zaman zaman uzun süreler geçiren biriyim. Oyun oynamam, sosyal medyada(wp, twitter, insta, youtube) takılırım genellikle. Batarya niyeyse bir takıntı oldu bende şu anda. Şarjımın hemen bitmesini istemem yani. Bu konuda 16 plus vs 16 pro hakkında bilginiz var mıdır acaba ?

Bir de elden çıkarmak istediğin zaman 16 Pro'yu çok daha rahat elden çıkarırsın, alırken ki verdiğin fiyat farkı satarken büyük ihtimalle çıkar tarzı bir yorum görmüştüm ama doğruluğundan emin olamadım

Hocam peki batarya hakkında bir bilginiz var mı. Telefonda zaman zaman uzun süreler geçiren biriyim. Oyun oynamam, sosyal medyada(wp, twitter, insta, youtube) takılırım genellikle. Batarya niyeyse bir takıntı oldu bende şu anda. Şarjımın hemen bitmesini istemem yani. Bu konuda 16 plus vs 16 pro hakkında bilginiz var mıdır acaba ?
Batarya olarak Plus Pro Max kadar başarılı. Pro ise ikisinin altında kalan bir model. Plusun bataryası kötü değil ama kısılmış bir ciha maalesef.

Kaç sene kullanmayı planlıyorsunuz

Batarya olarak Plus Pro Max kadar başarılı. Pro ise ikisinin altında kalan bir model. Plusun bataryası kötü değil ama kısılmış bir ciha maalesef.

Kaç sene kullanmayı planlıyorsunuz
Hocam belirli bir sene yok ancak gittiği yere kadar kullanmak isterim telefonumu. Ama en azından ortalama 4 yıl beklerim yani. Aldığım telefonu değiştirmemdeki en büyük etken muhtemelen bir günü çıkarmaması filan olur.

Aralarında günlük 1 saat filan oynuyorsa fark eden bir durum olmaz ama 5 6 saat civarı oynuyorsa Plus modelini tercih ederim gibi duruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı