iPhone 16 Pro Max ısınıyor ve pil hızlı tüketiyor

helloworld1234

Yoctopat
Daha fazla  
Daha 5 gün önce iPhone 16 Pro Max aldım ve birazcık kullansam hemen ısınıyor ve pil de daha çabuk bitiyor. Bu sorunu da tek yaşayan ben değilim galiba 26 güncellemesinden sonra olmuş diyor herkes. Ben de yeni aldığım için iOS 18'de 16 serisi nasıl bilmiyorum.

Bu sorun donanımsal mı yazılımsal mı? Normale döner mi yoksa geri verip 17 Pro mu almalıyım?

Bence sorun donanımsaldır. Ben de iPhone 16 Pro Max kullanıyorum iOS 26'da böyle sorunlarım yok şarjım da 1 günü dolduruyor pil yüzdem %97 iken.

Eğer öyle bir şansınız var ise kesinlikle 17 Pro alın derim. Her açıdan daha üstün 16 Pro Max ten.

Aynı durumu yaşayan çok kişi var aslında yalnız değilsin. iPhone 16 serisinde,
özellikle Pro ve Pro Max modellerinde, iOS 18.0–18.0.1 civarında bazı ısınma ve pil tüketimi sorunları bayağı konuşuldu. Donanımsal değil, yazılımla alakalı gibi.

Apple genelde bu tip şeyleri birkaç hafta içinde gelen güncellemelerle toparlıyor. Şu an geri vermek yerine, birkaç gün daha kullanıp gelecek güncellemeleri beklemeni öneririm. Eğer ısı ve pil ciddi şekilde rahatsız edecek seviyede olursa değiştirin.

Öncelikle şarj sorunundan bağımsız 16 Pro Max almak büyük hatanız olmuş. Bu sene çok ciddi değişimler yaşandı. Ekrandan kameraya, kameradan kasaya, RAM farkına kadar. 17 Pro almalısınız bu yüzden.
16 Pro Max'te kalacaksanız da şunu söyleyebilirim: Artık 18'e dönemezsiniz. Hâliyle iOS 26'nın. 26.1, 26.2 gibi daha iyi sürümlerini beklemeniz gerekiyor. Şarj sorunu 17 Pro serisinde de var. 26.1 ile özellikle daha da toplayacağını düşünüyorum.

Evet ediyor. videolarda baktım arka plan servisi ve siriyi kapattım aonra da şeffafliği kapattım bi tık daha rahatladı ama düzeltebilirlerse bu telefonda kalırım kendiminkini satmadım henüz

26.2 mesela Aralık gibi gelebilir mi?

Normal kullanımda hemen ısınmaması lazım. Sıfır cihazlarda bile problem olabiliyor garantisi varken çok bekletmeden gönderin bence.

Evet o tarihlerde gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…