Fiyat farkına değer ancak gene laptop ile telefon almak daha mantıklı, aslen 13 Pro, S22 Ultra veya Xiaomi 13 gibi bir telefon alarak geriye kalan bütçeni laptopa değerlendirebilirsin, bende laptopla telefonu tercih ediyorum. Ancak bütçen yüksekse önce 16 Pro sonra laptop alabilirsin (bütçe durumuna bağlı) ancak benim tavsiyemi dinlersen iyi olur, zaten gelecek zamana 16 Pro alarak değerlendirebilirsin telefonunu. Bu durum sana kalmış, sen bilgisayarı çok kullanmayacağın için
Lenovo IdeaPad 3 veya
Lenovo IdeaPad Gaming 3 alabilirsin, bana göre geriye kalan bütçe 14-13 Pro Max'e yeter, zaten sade almamakta uyarıyorum.
Normali 60Hz iken Pro'lar 90Hz'ye çıkabilmekte, bana göre yüksek Hertz ve performans için pro/pro Max alabilirsin. Sade alma yeter, kararı sana bırakıyorum, laptop ister al ister alma, kendine iyi bak
Bence arkadaş az olsa da laptop kullanacağı için 14-13 Pro Max alırsada iyi olur ancak 16 Pro muazzam, tek sıkıntı ise laptop almaya bütçesi kalmayacak, buyüzden ikisini de güzel bir miktara alırsa bence dengeyi sağlayabilir.