iPhone 16 vs 14 Pro Max

DieSpie

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sapphire RX6600
AMD Ryzen 5 5500
Gigabyte B450M
Apacer 8x2 Gb Ddr4 3200Mhz Panther
Başlıkta gördüğünüz gibi arkadaşlar, iPhone 11 kullanıyorum ve telefonu yükseltmek istiyorum. Bu iki telefon arasında kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kamera olarak 16
Panel olarak 14 Pro Max
Güncellik ve yapay zeka olarak yine 16

Eğer 120 Hz takıntınız yoksa 16 alın.

Ekran olarak bir takıntım yok ama güncel olmasını istiyorum sanırsam 16 alacağım

14 Pro Max'te olan düz 16'da olmayan özellikler:
-120Hz ekran
-Telefoto kamera
-Paslanmaz çelik kasa
-RAW fotoğraf çekebilme
-ProRes video çekebilme
-Hep açık ekran
-Gece modunda portre çekebilme

Düz 16'da olan 14 Pro Max'te olmayan özellikler:
-Type-C
-A18( 14 PM'Te A16 işlemci var)
-8 GB RAM(14PM'te 6 GB)
Önemli kıyas faktörleri bence bunlar.
60Hz çekilir çile değil. Gerek kamera gerek ekranda 14 Pro Max önde. Düz 16 ise işlemci ve RAM artısı var ancak bunlar yapay zeka için ve ülkemizde yapay zeka yok. O sebepten şu an 14 Pro Max'in de gayet performanslı olduğunu düşünürsek 16 seçmeniz anlamsız olur.

İnternetteki başka bir gönderiden alıntıdır; Türkçeye çevrilmiştir.

"(Uzun bir gönderi burada. Bu konu beni çok ilgilendiriyor. Daha önce bir görüntü sensörü şirketinde ve Cupertino'daki "a" şirketinde çalıştım. Ayrıca amatör fotoğrafçıyım.)

Yukarıdaki sensör ve piksel boyutu karşılaştırması tek başına geçerli değil. Eğer her iki sensör de aynı teknolojiyle üretilmişse (yani diğer tüm faktörler eşitse), o zaman sensör boyutu ve piksel boyutu karşılaştırması mantıklı olur. Ancak bu iki kamera arasında 2 yıl var. Bu sensörlerde kullanılan teknoloji açıklanmadığı için hangi detaylı teknolojilerin kullanıldığını bilmiyoruz. Ayrıca, sensör ve piksel boyutlarındaki farklar oldukça küçük.

Apple, en yeni sensörü Pro ve Pro Max modellerine koyuyor. Pro olmayan modeller ise genellikle 1-2 yıl geriden gelen sensörü alıyor. Detaylı teknik özellikler olmadan, 14 Pro Max ve 16 Plus'taki sensörler büyük ihtimalle benzer performans gösterir, çünkü sadece 2 yıl farkları var.

Öte yandan, sensör teknik özelliklerinin ötesinde, en önemli farklardan biri görüntü sinyal işleyici (ISP) oluyor. Bu, renkleri, gürültü azaltmayı, keskinliği vb. etkiler. Apple'ın ISP'si, işlemci (SoC) içine entegre edilmiştir. 16 Plus, A18 çipine sahipken, 14 Pro Max A16 Bionic kullanıyor. Apple her yeni nesilde sinyal işleme algoritmalarını geliştiriyor. Genel olarak, daha yeni bir ISP iyileştirmeler içerir, ancak bu her zaman en yenisinin daha iyi olduğu anlamına gelmez.

Sonuç olarak, sadece teknik özelliklere bakarak kesin bir sonuca varamazsınız. Şunları bilmeniz gerekir:

• Sony'nin bu sensörlerde hangi teknolojiyi kullandığı (bu bilgi paylaşılmıyor)
  • Piksel performansını ölçmek (bunu yalnızca Sony ve Apple yapabilir)
  • Görüntü sinyal işleyicide (ISP) hangi değişikliklerin olduğu (bu da açıklanmıyor)
  • Ya da en basit yol olarak, karşılaştırmalı test görüntülerine bakmak (bunu çevrimiçi karşılaştırmalara göz atarak yapabilirsiniz). Bu yüzden, karşılaştırmayı kendiniz yapmanızı öneririm.
Eğer seçim yapmam gerekirse ve tek önemsediğim ana kamera olursa, tüm teknik detayları bilmeden iPhone 16 Plus'ı seçerdim. Çünkü en yeni ISP'yi içeriyor ve önceki nesillerden gelen tüm öğrenmeler ve iyileştirmeleri barındırıyor. Ayrıca, videoları eski SoC'lere kıyasla çok daha hızlı işleyebilir."

Pro res konusuna ihtiyacınız olsa bilginiz olurdu ve ona göre bir seçim yapardınız diye düşünüyorum bana kalsa yenilikten güçten ve güncellikten dolayı 16 ya da 15 Pro serisine bakardım, kameradan da öte 60-120Hz ve güncellik farkına bakmanızı buna göre karar vermenizi öneririm.
Ek olarak şu videoyu izleyebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı