iPhone 16 vs 17

Bu açıdan düşününce aradaki fark 6 7 bin tl civarı oluyor o kadar vermişken 17 almam mantıklı olur. Fiyat konusunda ne zaman bir düşüşe geçer sizce ya da beklemeden almalı mıyım ?
iPhone almak gibi bir takıntın yoksa eğer amiral gemisi androidler de seni uzun seneler götürecektir, en azından samsung için bunu söyleyebilirim. Kasım indirimlerinde güzel bir şeyler yakalayabilirsen her iki tarafı da (Apple ve Samsung) değerlendir derim.

Şarjı konusunda memnun değilim. Onun dışında UI8'den sonra animasyon bugları ve bazen de donma problemi yaşıyorum. Arka kapağı ayrılmaya başladı kronik bir durummuş sanırsam.

Bundan önce Iphone 6 kullanıyordum sanki o kadar eski olmasına rağmen 21 fe de yaşadığım deneyimden daha iyiymiş gibi hatırımda kaldı.

Açıkçası öyle bir takıntım yok tek sebeple Apple'a daha yakınım o da 3 4 yıl sonra değiştirmek istediğimde değerini daha fazla koruması diyebilirim.

Değer koruması noktasında 2. elde 15 (256) ve 16 (128) serisinin fiyat karşılaştırmasına bak. İleride de 17 ve 16 da aynı konumda olacakları için kafanda üç aşağı beş yukarı bir fiyat oluşur.

S21 FE şarj konusunda başarısız bir cihaz zaten. Güncelleme ile o buglar çözülür büyük ihtimal. IOS biraz daha akıcı ama abartıldığı gibi değil. S5 modellerinden beri Samsung amiral gemilerinde stabilite sorunu yok. Ayrıca iPhone cihazlarda donuyor, donmayan cihaz yok. Hepsi de günün sonunda bazen çok çok nadir de olsa takılabiliyor bu da gayet normal.

İphone modellerini de alabilirsin sakınca yok.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Söyledikleriniz üzerinden 128 lik cihaz almamalıyım diye düşünüyorum. Eğer 11.11 indirimlerinde 17'yi biraz uyguna bulursam kaçırmayacağım galiba yoksa s24 veya 25u düşüneceğim.

PT'de havale ile alımlarda yüzde 2 indirim oluyor aslında bundan daha fazla indirime girebilir mi sizce ?

Hocam ben iki hafta önce iPhone 13’ten 16’ya geçiş yaptım. Aslında aklımdaki model 17 idi fakat borca girmek istemediğim için almadım.

120 Hz ekran, en az 256 gb depolama, ön kameranın 18 MP kare (center stage diye geçiyor) sensöre sahip olması ve arka kameraların ikisinin de 48 MP olması gibi farklar var. Bütçe olarak aradaki 18 bin TL sizi zorlamayacaksa 17 almanızı tavsiye ederim.

Depolama olarak kesinlikle en az 256 gb alınması taraftarıyım çünkü şu an yetse bile bir iki seneye yetmeyeceğini düşünüyorum. Ekran konusunda da daha önce 120 Hz kullanmadıysanız iPhone 16 gayet akıcı bir deneyim sunar ama 120 Hz bir telefondan sonra iPhone 16 alırsanız kasıyormuş hissiyatı verecektir.

Yani özetle bence aradaki 18 bin TL farka değecek özellikler var ama bütçenizi zorlayacaksa iPhone 16 da sizi fazlasıyla memnun edecektir.

256 düşününce aradaki fark 18 değil 7 bin tl civarı. Şuanki telefonum 120 hz ancak açamıyorum şarjdan dolayı zaten.

256 düşününce aradaki fark 18 değil 7 bin tl civarı. Şuanki telefonum 120 hz ancak açamıyorum şarjdan dolayı zaten.
Aynen onu söylemeyi unutmuşum. iPhone 16 128 GB ile iPhone 17 256 GB arasındaki fiyat farkı 17-18 bin TL civarı. Ama iki modelin de 256 GB depolama olanları arasındaki fark dediğiniz gibi 7 bin TL civarı.

Aynen onu söylemeyi unutmuşum. iPhone 16 128 GB ile iPhone 17 256 GB arasındaki fiyat farkı 17-18 bin TL civarı. Ama iki modelin de 256 GB depolama olanları arasındaki fark dediğiniz gibi 7 bin TL civarı.
Böyle düşününce de fiyat farkı anlamsız oluyor bence 17 almak daha mantıklı oluyor. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Böyle düşününce de fiyat farkı anlamsız oluyor bence 17 almak daha mantıklı oluyor. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Hocam dediğim gibi aradaki 7 bin TL fiyat farkını da düşünürsek ve sizin bütçenize uygunsa kesinlikle 17 almak daha doğru olacaktır. Derseniz bütçemi zorlayacak o zaman 16 da gayet tatmin eder. Rica ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…