iPhone 16 vs iPhone 14 Pro

XxDaniels

Decapat
Bir tanıdığım kutusunu açmadığı 14 Pro'sunu 65 bin civarlarında satıyor. Sizce bunu mu düşünmeliyim yoksa Apple Intelligence ve daha uzun güncelleme ömrü gibi sebeplerden aynı fiyata 256 GB iPhone 16 mı düşünmeliyim?

Son düzenleme:
Hocam sana şöyle söyleyim. Alacağın 14 Pro eski bir cihaz ve her ne kadar kapalı kutu denilse de bu devirde babana bile güvenmeyeceksin. Kendi arkadaşım sıfır diye aldığı cihazı batarya değişimi için açtığında içindeki pilin orijinal olmadığını gördü. Ufak düzeneklerle ayarlarda orijinal pilmiş gibi gösteriyorlar. Benim sana tavsiyem sıfır 15 Pro alman olur bütçeni biraz daha arttırıp. Ama o kadar arttıramam diyorsan bence 16 her türlü işini görür güncel de kalmış olursun.

14 Pro daha iyi fakat epey bir eksiklikleri var. 65 bin bence değmez 14 Pro için. 16 Pro bazen 66'ya inebiliyor ona bakabilirsin olmazsa da 15 Pro'ya bak. 14 Pro'da hem 6 GB olduğu için yapay zeka yok, hem pil performansı geride, hem type-c yok, hem de action button yerine mute switch denen iğrenç bir şey var. Sessize alırsın 2-3 gün sessizde olduğunu anlamazsın. Apple kendini çok akıllı sanıp saatin yanındaki sessiz işaretini sadece action button olan iPhone'ler için eklemiş.

Güncellemeyle getirebilir ama çok giriyor herhalde o simgeyi tüm telefonlara eklemek.

Hocam sana şöyle söyleyim. Alacağın 14 Pro eski bir cihaz ve her ne kadar kapalı kutu denilse de bu devirde babana bile güvenmeyeceksin. Kendi arkadaşım sıfır diye aldığı cihazı batarya değişimi için açtığında içindeki pilin orijinal olmadığını gördü. Ufak düzeneklerle ayarlarda orijinal pilmiş gibi gösteriyorlar. Benim sana tavsiyem sıfır 15 Pro alman olur bütçeni biraz daha arttırıp. Ama o kadar arttıramam diyorsan bence 16 her türlü işini görür güncel de kalmış olursun.
Hocam 15 Pro sıfırı bulunamıyor, daha doğrusu son çıkan iPhone 16 Pro modeli hariç hiçbiri sıfır bulunamıyor. Birde arkadaş MediaMarkt'tan aldı telefonu.

Bence 14 Pro, zaten Action button ve kamera butonunun o kadar işlevselliği yok ben kendim 16 Pro kullanıyorum Action buttonu sadece sessiz tuşu olarak tanımladım farklı şeyler için kullanacaksanız olay değişir ama zaten 14 prodada o tuşu sessiz için kullanıyorsunuz yani 16 alıp sessiz butonu atayacaksanız bir anlamı yok onun dışında zaten ikisinde de Dynamic Island var bence 14 Pro daha mantıklı ancak arasında 2 senelik bir güncelleme farkı söz konusu bunları düşünün ancak bence çok temiz batarya seviyesi iyi 15 Pro almakta bir seçenek o civarlarda zaten maksimum 5 bin TL oynar. Karışık yazmış olabilirim aklına takılan varsa cevaplarım.

14 Pro daha iyi fakat epey bir eksiklikleri var. 65 bin bence değmez 14 Pro için. 16 Pro bazen 66'ya inebiliyor ona bakabilirsin olmazsa da 15 Pro'ya bak. 14 Pro'da hem 6 GB olduğu için yapay zeka yok, hem pil performansı geride, hem type-c yok, hem de action button yerine mute switch denen iğrenç bir şey var. Sessize alırsın 2-3 gün sessizde olduğunu anlamazsın. Apple kendini çok akıllı sanıp saatin yanındaki sessiz işaretini sadece action button olan iPhone'ler için eklemiş.

Güncellemeyle getirebilir ama çok giriyor herhalde o simgeyi tüm telefonlara eklemek.
Sıfır telefon almak istiyorum. 16 Pro'da son gelen zamlardan sonra o fiyatlara düşmesi imkansız gibi görünüyor..

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı