iPhone 16 Pro var. Sizce nasıl olmalı? 20-80 kuralı iyi mi yoksa 20-100 iyileştirilmiş pil sağlığı mı mantıklı yoksa çok önemi yok mu? Her türlü planlı eskitiliyor mu?
Ben 14 Pro Max cihazımı %20-%100 şarj etmiştim 1 yıl %100 kalmıştı. Bu kadar takmayın bence her türlü düşecek sağlığı. Giydiğin ayakkabı veya bir araba lastiği gibi düşünebilirsin. Eninde sonunda eskiyecek.
Her türlü eskitiliyor ama 20-80 kullanırsanız daha iyi dayanır cihaz.
Verdiğim örnekten yola çıkarak %20 %80 arası şarj edersen max %1 veya %2 pil sağlığını korumuş olursun bence. O yüzden bu kadar takmayın fulleyin keyfinize bakın. Sadece %20 altına düşürmemeye çalışın yeter.Sanki 80'e kadar da 100'e kadar da şarj etsem ekran süresinde aman aman bir değişim olmuyor gibi normal mi bu?
Bazen 100'e kadar şarj etsem bazen 80'e kadar sizce bir problem olur mu uzun vadede.
Verdiğim örnekten yola çıkarak %20 %80 arası şarj edersen Max %1 veya %2 pil sağlığını korumuş olursun bence. O yüzden bu kadar takmayın fulleyin keyfinize bakın. Sadece %20 altına düşürmemeye çalışın yeter.
Bende çok takmayan taraftayım ama herkes sanki yanmış yıkılmış kafasında sanki 100 leyince problem oluyormuş gibi bir hale bürünmüş o yüzden dikkatimi çekti bu konu.
Eğer sana 80 şarj yetmiyorsa tabii ki fulleyeceksin o kadar abartmak fazla ama imkan oldukça 80 85 sınırını geçirmesen pil daha az aşınır. Pil sağlığının düşmesini de takma. Her türlü eskiyecek. Öyle ya da böyle.
Kesinlikle öyle kullanıyoruz neticede eskimesi normal dediğin gibi kullanım şekline dikkat ederek bir nebze yavaşlatırız belki bir de 18.1.1 güncellemesini yapmadım yapmalı mıyım sence.
Şu anda hangi sürümdeydin?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.