iPhone 16e alınır mı?

Bütçe
55000

Alperen92

Hectopat
Kullandığım iPhone XR telefonum bozulduğu için modeli yenilemek istedim ve 16e modelini gördüm.
Telefonu kullanım şeklimi belirtiyim o şekilde almak mantıklı mı yorumlarsanız sevinirim.

1) Gün içinde genelde yoğun kullanmıyorum. Şu an bataryası 1 yıl önce değişen iPhone XR telefonumda bile 1 günü çıkarabiliyorum
2) Fotoğraf çekmek için özel bir çabam yok. Geniş açıymış ya da makro çekimlermiş falan çok umursamıyorum. Bir yeri beğenirsem fotoğrafını çeker geçerim.
3) Yazın genelde daha fazla oyun oynuyorum. Sararsa gün içinde de oyun oynarım ama nadirdir.
4) Batarya benim için önemli. 1 günü çıkarsın diye çok ölmeye başladığında Apple Store'dan bataryamı değiştiririm o benim için sorun değil.
5) Telefonu ticari olarak hiç düşünmedim. O yüzden 2-3 sene sonra şu kadar değer kaybeder iPhone15 alsan öyle olmazdı falan benim için önemli değil. Ben telefonu 4-5 sene kullanacak şekilde düşünüyorum.
6) Android telefon kullanma deneyimim oldu bir dönem S24 kullandım ama çok keyifli gelmedi bana o yüzden Android telefon önermezseniz sevinirim. Bu arada bu paralara çok daha iyi Android telefonlar var mı derseniz var ama benim hoşuma giden deneyim olmadı.

Ben neden iPhone 16e araştırması yaptım derseniz

1) Batarya kapasitesi beni düz iPhone modellerine göre tatmin etti.
2) Kamera ne kadar kötü olabilir nasıl olsa profesyonel çekimler yapmayacağım dedim.
3) İşlemci şu an en güncel işlemci olduğu için alabildiğim kadar güncelleme alacağım diye düşündüm.
4) Yapay zeka işi Samsung'da efsaneydi burada ne kadar kötü olsa da S24 kullanırken de çok fazla kullanmadığımı fark ettim.

Dip Not: Telefonum şu an bozulduğu için kendime bu ay bütçe yaratamadım o yüzden iPhone 15 ya da 16e arasında gidip geldim ama 16e kullanan arkadaşlar varsa onların da fikirlerini almak istedim. 55 bin TL üzeri fiyat bandına bu ara çıkamıyorum çünkü.

Sizin kullanım senaryonuza göre 16e daha uygun görünüyor. 15’in kamerası daha iyi olsa da, 16e’nin kamerası da pek kötü sayılmaz. İşlemci ve pil konusunda ise 16e'de iyileşme var.

Kesinlikle alınmaz bomboş telefon, aynı fiyata S25 al 120 hz ekran ve Android'in en güçlü işlemcisi var. Ayrıca burda aynı fiyat olmasına rağmen yurt dışında 200 dolar daha pahalı S25.

Bataryası daha iyi gerçekten ve işlemci de evet, güncel ve güçlü. Ben alınır diyorum. Arkadaşıma aldırdım, memnun. Ben de inceledim bir iPhone 16 kullanıcısı olarak ve hoşuma gitti.
Tam aradığım yorum buydu. 16 kullanan ve 16e testi yapmış birinin yorumu Teşekkür ederim.

Tam aradığım yorum buydu. 16 kullanan ve 16e testi yapmış birinin yorumu Teşekkür ederim.

Rica ederim. Hızlı ve bence kamerası da tek kameraya göre oldukça iyi. Tavsiyemdir. Dinamik Ada olmaması eksi o kadar.

Kesinlikle alınmaz bomboş telefon, aynı fiyata S25 al 120 hz ekran ve Android'in en güçlü işlemcisi var. Ayrıca burda aynı fiyat olmasına rağmen yurt dışında 200 dolar daha pahalı S25.
Özellikle Android kullanamadığımı belirttim. Ayrıca S25 yerine gider Xaomi 14t Pro deneyimlerim. 120w süper hızlı şarj desteğide var. Samsungdan daha ucuz ve özellik olarak aynı.

16 kullanıcısıyım telefonu inceledim benim hoşuma gitti açıkçası. Geniş açılı kamera olmaması bir eksi sadece benim için aynı cihazı anneme almayı düşünüyorum.

Rica ederim. Hızlı ve bence kamerası da tek kameraya göre oldukça iyi. Tavsiyemdir. Dinamik ada olmaması eksi o kadar.

Yani olsa güzel olurdu tabii ama şu an bütçem buna yetiyor. Tekrardan yorumunuz için teşekkürler.

16 kullanıcısıyım telefonu inceledim benim hoşuma gitti açıkçası. Geniş açılı kamera olmaması bir eksi sadece benim için aynı cihazı anneme almayı düşünüyorum.

Yani o kadar çok forum okudum git 15 al falan demişler çoğu kişi. Ben dediğim gibi standar bir fotoğraf kullanıcısıyım o yüzden bana yeterli olur diye düşünüyorum. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…