iPhone 16e almaya değer mi?

Malum uzun bir süre idare edecek bir telefon lazım. Şimdiye kadar hiç iPhone kulanmadim yoksa bu fiyata ki Android cihazlara mı yönelmeliyim?
14 Pro Max kullanıcısı olarak Android cihazları aşırı derecede özledim. iOS kadar abartılan kısıtlayıcı ve günümüze ayak uyduramayan berbat bir yazılım görmedim. Hiç paranızı çöpe atmayın, o fiyata S24 Plus veya S25 tek geçerim.

Kime göre neye göre kısıtlıyor değişir. iPhone günümüze ayak uydurmayan berbat bir yazılım demek yanlış olur.

Kime göre neye göre kısıtlıyor değişir. iPhone günümüze ayak uydurmayan berbat bir yazılım demek yanlış olur.
Günümüze ayak uydurabildiği ne var? Yapay zekanın en berbat çalıştığı işletim sistemi iOS. Günümüz de yapay zekadan oluşuyor çoğunlukla. OpenAI’yi iPhone’lara entegre edeceğini söyleyen Apple son zamanlarda OpenAI’nin adından bile söz etmiyor, ne oldu? Hadi onu bunu bıraktım, Gemini gibi yapay zeka uygulamaları (ki gemini benim favorim) cihaza tamamen entegre olabiliyorken iOS’a entegre olamıyor. Saçmalık.

Günümüze ayak uydurabildiği ne var? Yapay zekanın en berbat çalıştığı işletim sistemi iOS.
Farkındayım bunun. Günümüze ayak uydurabilen tek şey yapay zeka olmamalı bence. GPU'su ve işlemcisi gayet günümüze ayak uydurabiliyor. Bilgisayar oyunlarını oynatabiliyor. Ayrıca hala kararlı çalışan bir işletim sistemi. Android telefonların kararlı çalışması için Samsung gibi çok uğraşmaları gerek. Yoksa ortaya Xiaomi'nin HyperOS'u gibi berbat bir şey çıkıyor.

Kararlı çalışandan kastınız ne? Android telefonlar eskisi gibi iOS’a göre yavaş değil. Android tarafı çok gelişti. Bunu demek için hiç android kullanmamış olmanız gerekiyor. Honor’un MagicOS’u ne olacak? Oldukça iyi bu konuda Honor.
HyperOS hakkında haklısınız, berbat.

Android kullandım. MagicOS güzel fakat yeteri kadar özgün olmadığını düşünüyorum. Bana OneUI hariç hiç bir Android güzel gelmiyor. Pixel'in saf Android'i güzeldir bir de. Kendiniz de iPhone kullanıyorsunuz zaten. Çoğu arayüzün iOS kopyası olduğunu fark ediyorsunuzdur. MagicOS çok fazla iOS'a benziyor. Bunlar harici arayüz güzel olsa bile orta segment cihazlarda bir zaman sonra artık yarım yamalak çalışmaya başlıyor. En azından bundan 4 sene önce çıkan cihazlar öyle. Yeni nesil cihazlar da kasacak demem yanlış olur.

Kararlı dediğim şey stabil çalışması. iOS zorlanmadan çalışırken mesela HyperOS bir uygulamayı açarken ki animasyonu bile kasarak gidiyor. Ama sağlam bir Android telefonda bu olmuyor. Fakat sağlam Android telefon da bulması zor. Piyasada çok fazla kötü telefon üreticisi var. Mesela Realme 8 Elite koyacağım diye işlemcinin adını kötüye çıkarmıştı. İlk haftalar insanlar 8 Elite ısınıyor sandılar. Ama Realme'nin başarısızlığıydı.

Şu an sektörün lideri Vivo X200 Pro bana kalırsa. İşlemci olarak 8 Gen Elite kadar güçlü değil Dimensity 9400 ama kamera açısından özellikle muhteşem. Samsung'un olay olan 100X'i Vivo'nun başardığı iş karşısında espri gibi kalır. Son çıkan S25 Ultra önceki modele göre üstüne hiçbir şey konulmadı mesela. Özgünlük konusunda da benim için önemli bir kriter değil, Samsung son yıllarda daha çok bir Apple kopyasına döndü mesela son çıkan Edge telefonları ve aynı sene benzer fikirlerle Apple'a yakınlaştı gibi. Yine de Huawei'nin ikon ve arayüz tasarımlarını görünce çok da göze batmıyor diğer markalar. Huawei'yi severim, inovasyonun liderlerinden biridir ancak o arayüz ve ikonların Apple'a kıyasla tek farkı renkleri. Özellikle saatlerindeki ikon tasarımlarını gördüm, haykıra haykıra gülesim geldi.

Samsung, Apple'den beter oldu. iPhone her sene en azından bir ekleme veya değişikliğe gidiyor. Son çıkan 4 Pro/Pro Max modellerine bakarak anlayabiliyoruz. Fakat Samsung içi hariç hiç bir şey ile ilgilenmiyor. S25 ve M serisi bir telefon aynı tasarıma sahip. Hatta S23 ve S24 arasında bile fark yok. flaşı ortaya almışlar ki o da FE modelinde var. iPhone bile öyle yapmıyor.

Ona bakarsanız iPhone 13 ve 14 de aynıydı. 15 Pro ve 16 Pro da tıpatıp aynı. Tek eklenen bir tuş olmuş…

Ona bakarsanız iPhone 13 ve 14 de aynıydı. 15 Pro ve 16 Pro da tıpatıp aynı. Tek eklenen bir tuş olmuş…
En azından tuş eklenmiş. 13 ve 14 olayı da dediğim gibi S23-S24 gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…