iPhone 16e vs 17e

Bütçe
40000

kritwn

Decapat
Daha fazla  
Dolar bazında aynı fiyatta çıkacaklarmıs. Ama Türkiye'deki fiyatı 50k civarı gibi olur diye düşünüyorum. Sanırım sadece yenilik olarak A19 çip ve Dynamic Island eklenecek. 16E'nin işlemcisi zaten gayet yeterli. Dynamic Island ise kullanacağımı düşünmediğim bir özellik. 16e 40 bin TL civarındayken 17E'nin 50 binlik fiyatı bu yenilikler için fazla geliyor.

Pro dışında IPhone'ların alınabilir olduğunu düşünmüyorum. Kesinlikle değmeyecek bir fiyata çıkacaktır. Başta ilgi çekici bir özelliğe benziyordu fakat gerçekten kullanımı kolaylaştıran pek bir kısmı yok.

Pro dışında IPhone'ların alınabilir olduğunu düşünmüyorum. Kesinlikle değmeyecek bir fiyata çıkacaktır.

Haklısınız ama uzun sure Android'i kötü deneyimlemiş biri olarak iPhone ekosistemine geçiş yapmak istiyorum.

Haklısınız ama uzun sure Android'i kötü deneyimlemiş biri olarak iPhone ekosistemine geçiş yapmak istiyorum.

Hocam bence bütçeniz üst düzey Apple ürünü kullanmak için yeterli değil. Bir süre bekleyin idare edin duruma göre alırsınız. Android'lerin üst modellerinde güzel özellikler olduğunu düşünüyorum. Üzme ihtimali var, eğer Apple'ın yazılımı, arayüzü, premium hissiyatı sizin için fiyat performans oranından daha önemli ise almanızı tavsiye ederim. Forumdaki öneriler çok bir şey değiştirmeyecektir.

Beklesemde bütçemin Pro modellere yeticeğini sanmıyorum iPhone kullanmak istiyorum o yüzden Android önerilerine sıcak bakmıyorum.

50k'lara çıktıktan sonra honor magic 7 pro bakardım ben. İlla iPhone alınacaksa 17'de kendilerine göre güzel iş çıkardılar, o da haliyle bütçenizi aşıyor. Tabii denemek için ikinci el pro modelleri falan alınabilir de gerek var mı emin değilim.

Hocam bence alınabilecek en düşük İphone modelleri 15 Pro ya da düz 17. 15 Pro hem çok eski değil hem 120hz ve zoom kamerası var. Düz 17 zaten yeni ve 17 Pro ile fark edileblir tek farkı zoom kamerası olmaması. Bunlara bütçeniz yetmiyorsa Özellikle Samsung ekosistemi çok iyi Apple aratmayacak düzeyde.

IPhone'e serisi almanız mantıklı değil çünkü e serisi Türkiye de pek tutan cihaz değil satarken sıkıntı yaşabilirsiniz iPhone alacaksanız iyisini alın eski iPhone almayın her şeyi iç güzellik değil dış güzelliğide önemli donanım daha önemli diyorsanız S25 almanız daha mantıklı alacağınız iPhone 16e serisi eski tasarımı var IPhone'nin yeni özelliklerinden sadece yapay zekasını kullanabileceksiniz cihazda tek kamera var magesafe özelliği bile yok ya da illa iPhone alacağım diyorsanız iPhone 13 alıp 2-3 sene kullanmanız daha mantıklı olacaktır

Son düzenleme:
Tabi ki sizin kararınız ama iPhone'ların bu kadar övülme sebebi insanların kötü Androidlerden geçmeleri. Tofaş'tan Passat'ta binmek gibi aslında çok abartı bir şey değil ama karşılaştırınca öyle gözükür. Ama e model iPhone alırsanız daha çok Tofaş'tan Clio'ya binmek gibi olur. Eskisiyle karşılaştırdığınız için çok iyi gelir ama aslında aynı fiyattaki Android cihazların çok gerisinde. Geniş açı kamerası bile yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…