iPhone SE 2020 kullanıyorum ve telefonumu çok seviyorum, ilk günkü gibi bakıyorum kozmetiğine. Boyutu mükemmel ve kamerası da "eh işte". Fazla kullanmadığım için sorun değil bana. 64 GB hafızası da bana yeterli hatta 15-20 GB arası boşluk var tonla miim bulundurmama rağmen. Bataryası üzmüyor değil ama. Wi-Fi'da iyi gidiyor ama mobil veri içiyor. Geçen sene yetkili serviste değiştirmiştim. Şu an %88 seviyesinde. Sabah 8 gibi 90-100 ile çıkarsam akşam 5-6'da eve 20-25 civarında döndürüyor. Muhtemelen iOS 26'ya geçsem o kadar bile gitmez o yüzden geçmiyorum hala. Ekran sürem 6-7 saat kadar. 3-4 saati Twitter'da geçiyor. Fazla dikkat etmiyorum ama edersem daha uzun gider bence pili.
Ama telefonum eski ve değiştirme fikri var içimde açıkçası. En kötü ihtimalle yazın değiştirmek istiyorum. MediaMarkt sitesinde 16e 8/128 modeli 39-40 bin civarıydı yanılmıyorsam ve S25FE 35-36 bin kadardı 1-2 gün önce gördüğümde.
16E'nin 60Hz olmasına o kadar takmam ama 0.5X'inin olmaması canımı sıkmıyor değil. Bataryası çok iyi deniliyor ve sanırım güncel en ufak iPhone ayrıca iOS arayüzüne çok alıştım ve seviyorum da.
S25 FE ise 120 Hz ekranlı, bataryası daha büyük, 8/256 ama Android ve büyük bir telefon ancak daha ucuz.
Kullanım alışkanlığımı paylaştım, biraz kararsız kaldım. Sizce hangisini tercih etmem daha mantıklı olur?