iPhone 17 nasıl şarj edilmeli?

erenkara

Kilopat
Daha fazla  
Pil menüsü içerisinde "şarj ediyor" kısmında şarj sınırı koymak mı mantıklı yoksa iyileştirilmiş pil şarjı modunu kullanmak mı? Genel olarak 20-80 arasında kullanmak öneriliyor ama 100'e kadar şarj etmemek de gün içerisinde sıkıntı yaratabiliyor. Bu konuyla ilgili net bir bilgi de bulamadım. Kimisi 80'i geçmeyin diyor, kimisi 100'e kadar şarj edin diyor. En mantıklı ve pil sağlığını koruyan senaryo hangisi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle işin en doğrusu ve en sağlıklısı %20'de takıp %80'de çekmektir. Yani şarj sınırını açıp 80'e ayarlamanız en mantıklısıdır. Ancak 80 şarj size yetmiyorsa ihtiyacınıza göre 90 veya 95'e bu sınırı sabitleyebilirsiniz. 17 Pro'mu %95 sınırda kullanıyorum, bana yeterli geliyor. Bundan önceki telefonum 14 Pro'ydu ve onu 2,5 sene boyunca (istisna günler hariç) %20-%80 kuralına göre şarj ettim ve o telefonla vedalaşırken pil sağlığım 87'ydi.
Bakın önemli olan, telefonu aşırı sıcak zeminlerde veya aşırı soğuk yerlerde şarj etmemenizdir. Şarjda telefonla oynamamanızdır. Hele şarjda telefonla PUBG gibi ağır oyunlar oynarsanız hiç kıymeti kalmaz. Orijinal kablo ve adaptör veya Spigen, Anker, Mcdodo gibi kaliteli markaların adaptörleriyle şarj etmenizdir. Çünkü mesela kimisinin devir sayısı örneğin 400'ken 99'a düşüyor, kimisinin ise sallıyorum 500 iken 99'a düşüyor. İşte bu neden oluyor? Bu dediğim sıcaklık, orijinallik mevzularına dikkat edilmediğinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…