iPhone 17 serisi farklı ekran panelleri kullanıyor

Evet hocam ben de yaşadım hatta konu açtım bu olay hakkında en son telefonu sıfırlayıp hiçbir şeyi aktarmadım öyle düzeldi sonra icloud kendi kendine yüklüyor zaten fotoğrafları geri.
Aynen öyle, Apple de bunu öneriyor. Müşteri Hizmetlerinde konuştuğum kadın da sürekli o şekilde güncelleme yaptığını söyledi. Telefon sanki daha bir hızlı oluyor. Bilgisayara sadece w11 yüklemek gibi.

Evet hocam ben de yaşadım hatta konu açtım bu olay hakkında en son telefonu sıfırlayıp hiçbir şeyi aktarmadım öyle düzeldi sonra icloud kendi kendine yüklüyor zaten fotoğrafları geri.
Evet 4 gün önce bende sıfırladım bu sefer icloud ile yaptım ve gelişme söz konusu, 26.1 beta 3 kullanıyorum ama hala bir kararsızlık var şarj dengesiz yani o da IOS 26 kaynaklı muhtemel.

Bugün test için İphone 16, İphone 17 ve İphone 17 Pro Max’i test ettim. Panelleri sırasıyla G9Q, G9P, GH3. Kesinlikle kalite farkı çok bariz belli. Gerek parlaklık gerek renk tonları olsun özellikle 17 Pro Max gibi bir telefona 130 bin lira verip böyle çağ dışı bir panel kullanmak akıl almaz. Ben her ne kadar G9P panelle mutlu olsam da renkleri sarımtırak gösterdiğini belirtmeliyim bunun için renk filtrelerinde mavi sarı filtreyi açtım bi tık da olsa etki etti size de tavsiye ederim.

Maalesef.

Geçen hafta iPhone 16 Pro verip 17 Pro Max aldım. Ekran yine Lg GVC çıktı maalesef. İyi mi kötü mü bilemiyorum.

Konuyu başından beri takip ediyorum lâkin bugün anca bakma fırsatım oldu. 19 Eylül'de aldığım 17 Pro 512 GB'de G9N panel var şansıma. Bu muhabbeti eski serilerde de özellikle bazı ekranların daha sarımtırak olduğunu görsem de kendimi ikna edemiyordum, bana öyle geliyor vs. diyordum ancak durum gerçekmiş.
@robertonur Hocam bilgilendirme için çok teşekkürler. Apple'ın ayıbı olsun bu da.

Ek olarak kameralarda da farklılıklar olduğunu sosyal medyada çok gördüm. Bazı 17 Pro serilerinde kameralar daha beyaz tonlarda çekerken bazılarında daha sarımtırağa kayıyor. Yani bu özellikle ten renginde çok belli oluyor. Benimki daha beyaza kayan tondakinden. Düz 17 için bu muhabbet herhalde yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…