Açıkçası jailbreak ben kullandım ve telefonu android gibi kurcalamak istersen yapabilirsin.
Bazı duyumlarıma göre jailbreak yapınca kredi kartı numarası, şifrelerin gibi hassas gizlilik gerektiren (cümle kuramadım kusura bakma

) şeyler başkalarının eline geçebilir(benim başıma gelmedi).
Telefona bir şey olacağını sanmıyorum. Sorun olursa yazılımsal bir sorun olur. Elimizden geldiğince yardım etmeye çalışırız.

Ben bir ara gri Apple logosu sorunu ile karşılaştım. Öylece takıldı kaldı. Bu tür sorunla karşılaşınca Recovery moduna alıp restore ediyordum. O nedenle çok özel dosyalarının sürekli yedeğini almalısın.
Telefonun hala garantiliyse garanti iptal olur.(Recovery ve ya DFU ile Restore yaptıktan sonra garanti geri gelir.)
Bazı tweakler (tweak=yükleyip değiştirdiğin özellikler) uyumsuz olabiliyor. Bu nedenle Zart zurt restore yapmaya hazır ol.
----------Recovery Moduna nasıl alınır----------
Telefonu kapıyorsun. (Eğer ki bir şekilde çöker ve hiç bir şey yapamazsan zorla kapatacaksın. Zorla kapatmak için power ve home tuşuna yaklaşık 5 saniye basılı tut. Pili çıkarmış gibi zart diye kapanacak

.)
Şarj kablosunu bilgisayara tak. (Telefona takma)
iPhone'unda home tuşuna basılı tutarak kablonun diğer ucunu telefonuna tak. Eğer ki düzgün yapabildiysen böyle bir şey çıkması lazım telefonunda.
iTunes kurtarma modunda bir iPhone buldum. Bunu kullanabilmek için sıfırlaman lazım diyecek.
Daha sonrasında normal bir şekilde sıfırlayacaksın. (Bu işlem sonunda jailbreak var ise gider o.)