Şimdi iPhone 5 3000 TL ve üzeri satılıyor yanlış bilmiyorsam. S3 ise 1500 TL. Ancak S3 iPhone 4S'in rakibi olsa da iPhone 4S'e o kadar fark atıyordu ki baktılar olacak gibi değil iPhone 5'e rakip yaptılar. Şu an iPhone 5 ile aralarında tam 2 katı fiyat farkı var. Sana tavsiyem S3 alman, ancak madem iPhone 5'e para verebiliyorsun o zaman bence 1750 TL'ye satılan ve daha yeni olan Note 2 alman.
Gelelim Lumia 920'ye. Bu telefonun kablosuz şarj özelliği var, muhteşem bir telefon. Benim en sevdiğim özelliği kablosuz şarj özelliği ve biliyorsun Apple ve Samsung Nokia'yı ezdiler, bu telefon Nokia'nın tek umudu.
Ben şu an para biriktiriyorum telefon satın alacağım ve araştırdım telefonların özelliklerini Lumia 920'nin kablosuz şarj özelliği beni büyüledi, taki flaş desteğinin olmadığını öğrenene kadar.
Özetliyecek olursak eğer senin söylediğin telefonlar arasında seçim yapmak zorundaysak S3 derim. Ancak öneri istersen Note 2 daha iyi bir seçim, biraz tableti andırıyor olsa da güzel bir telefon.
Android dünyasına adım atmalısın. Android'in arkasında binlerce geliştirici var, uygulama desteği binlerce ve hergün artıyor. Benim seçimim Galaxy S3 olurdu.
Blackberry ve iPhone'ların işi hava atmak da bitiyor. Bilinç altına yerleşmiş artık insanların. Telefon ile hava atarak ego tatmin etme gibi bir durumun yoksa S III alıp; telefonun seni değil, senin telefonu kullanmanı sağlarsın.
Şimdi hava atmayı bu kadar abartmayalım çünkü ben bile telefon alsam hava atmak için alırım, bu olay günümüzün olayıdır.
Şimdi senin karşında telefondan anlamayan bir kişi olsa vay be iPhone telefonu var der. Ancak telefon modellerini takip eden bir kişi varsa içinden söyler iPhone alacağına Samsung S3 alabilirdi der ve eğer senin elinde Samung S3 olsaydı adam söylerdi. Demek ki bu adam telefondan anlıyor ki Samsung S3 alıyor. Anlamasa iPhone 4 alırdı hava atmak için der.
Tabi benim de dediğim bu zaten. Özelliklerini söylersen ve karşındaki ne dediğini anlamasa ne anlamı var. iPhone'un tasarımı güzel.
Bu gibi telefonu satın alanların %90'ı hava atmak için alıyor aslında. Çünkü bu telefonların özelliklerine bile bakmadan ve özelliklerinin ne anlama geldiğini bilmeden, ne iş için kullanacaklarını bilmeden satın alanlar bile var.
Lumia'dan kesinlikle uzak dur zira FLV desteği bile yok, oynatmak için gerekli program da Market'te 10 TL... Windows Phone 8 tamamen rezalet şu anda...
iPhone 5 2100 TL oldu ve kesinlikle düşünülebilir bir cihaz. iTunes Türkiye de açıldığına göre müzik vs de satın alabilirsin: