Ben iPhone 5s diyorum. Bence nedeni'de şöyle ;
1. android kullanılan telefonların arka planlarında o kadar açık uygulama var ki yanılmıyorsam -eksik bilgim varsa düzeltin lütfen- root edip öyle kaldırabiliyoruz ve bu uygulamalar o kadar aktif ram harcıyor ki boşta kalan ram miktarı bazen sizi tatmin etmeyebilir .
2. google play store ve appstore karşılaştırması yapmak biraz gereksiz olabilir ama bu konuda da appstore sanki biraz daha ağır ve kaliteli gibi .(uygulamalarin kalitesi, sunumu ve görselliği benim için önemli bu yüzden appstore diyorum)
3. Android a3 ömrünün (güncelleme alması) ne kadar olur bilmiyorum ama diğer android cihazları göz önüne alirsak sanirim uzun bir süre olmaz belki alabileceği bir kaç güncelleme vs . Burada belirtmek isterim ki 5s de artık ios mobil ailesinde ki en yaşli güncelleme alan telefondur . 5'lerin de artık güncelleme almadigini düşünürsek bu konuda a3 bir adim önde gibi görünebilir aslında .
4. olarak ben ios işletim sisteminin görselligini begeniyorum android'e göre ve uygulamalarindaki reklamlarin cok absurt olmaması da bir ayrı güzel .
5. 5s cihazin ikinci el olması arkadasinizin kullanımını bilmedigim için oraya hiç girmedim . Kamera batarya işlemci o bu su hiç konusmak istemiyorum cünkü kamera harici diger özellikler tamamen işletim sistemi odakli oldugu için aslında bu konuları konusurken bile zaman kaybediyoruz cünkü farklı iki platform arasında muhakkak donanımsal farklılıklar olacak önemli olan bunun aktif kullanımda hissettirdikleri , 5s cihazı her ne kadar donanım olarak asagıda görünsede stabil çalişmakta.
Elimden geldiğince yüzeysel anlatmak istedim bunlar benim bencelerim hocam muhakkak eksik yerler vardır ama forumun amacı bu sesli düşünmek . Diğer arkadaslarin yorumlarını da merakla ve heyecanla bekliyorum.