Iphone 5s vs. Xperia Z3

merttok

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 3 hafta sonra telefon almayı düşünüyorum. Fakat bu iki telefon arasında kararsız kaldım. Öncelikle bu telefonları seçmemin nedeni tasarımdır. Yani başka bir telefon önermezseniz memnun olurum. Benim için önemli olan faktörler İnternet'te, çeşitli sosyal medya uygulamalarında gezinirken akıcı olması ve ısınmaması. Sonuçta bunlar üst segment telefonlar. Tabi ki akıcı olacak, ısınmayacak fakat saatlerce bu uygulamalarda gezebilirim. En fazla bir kaç oyun indiririm fakat fazla zaman geçirmem. Bu oyunlarda da akıcı olması ve ısınmaması çok önemli faktörler. Özellikle Z3 10-15 dakikadan sonra ısınma yapıyormuş. Bu doğrumu? Kullanan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim. Şahsen bu sinir bozucu bir durum. Sonuçta okadar para vereceğiz. Son olarak da önemli olan bir faktör telefonun ömrü. Hangisi beni daha fazla götürür? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

İkisini de kullanmadan yazmayın. Arkadaşımın IPhone 6'sı ile benim Z3'ümü karşılaştırdık. kullanılabilirlik olsun performans olsun kamera olsun hepsinde benimki önde.

Peki o oyunlarda yaşanan sıkıntı doğru mu? Yani 10-15 dk dan sonra aşırı ısınma oluyormuş.

Peki o oyunlarda yaşanan sıkıntı doğru mu? Yani 10-15 dk dan sonra aşırı ısınma oluyormuş.
Abi ben senin yerinde olsam sony almazdım çünkü benim tanıdıklarım var bir keresinde içine su kaçmış telefon bozuldu halbuki kapaklar kapalıymış garantiye yolladı kullanıcı hatası dediler telefonu çöpe attı tamiri 1500 tl` ye oluyormuş bunun gibi olay araştır daha vardır Sony üzerinde Sony telefona bulaşmasın bence .İphone kısmına gelirsek ben şu an İphone kullanmıyorum ama bir sonraki telefonum inşallah İphone olmasını düşünüyorum .Bence ekranı küçük olan 5s` i alma takılma yapmaz fakat küçük ekran şahsen beni sınırlandırıyor biraz daha katabilirsen iphone 6 .sağlam kılıf ve sağlam ekran koruyucu ile ve doğru kullanım ile seni baya götürür bence ama bir daha söyliyim ben İphone kullanmadım yazılım olarak bildiğim kadarıyla ios zaten kral . Güncellemeler takır takır gelir ama android öyle değil güncelleme zor gelir .Bana gelmedi ben şuan custom rom ile lolipop 5.1.1 kullanıyorum (Cynogenmod) . Rom işleri de insanı belli süreden sonra sıkıyor çünkü orjinallik falan gidiyor yazılım hataları vb. veriyor bu yüzden ios `u öneriyorum .Dediğim gibi 5s yazılım ve o yazılım yetecek donanımı harika bir şekilde kendinde barındırıyor fakat ekran senin için de benim dediğim gibi mesele ise iphone 6 veya plus `a yönel .Biraz uzun oldu ama amacım seni bilgilendirmek .Sorun varsa kendi araştırıp ve gördüğüm bilgiler ile seni bilgilendirmeye çalışırım yani istediğin soruyu sorabilirsin .Hatta diğer forumlarda da araştır istersen herkesin fikri değişik oluyor çünkü...

Dostum bende İ6+ var merak ettiğin bi şey varsa sorabilirsin. Bence kesinlikle İphone almalısın. Aşırı memnunum.

Ben tasarım olarak bu telefonları beğendiğim için ve bu tasarımda başka telefon olmadığı için bunlar arasında kaldım. Yani tasarımdan kastım Iphone 6 gibi yuvarlak yada s6 gibi heryerinden çıkıntısı olan telefon değilde daha düz ve sade telefonlar. O yüzden Iphone 6 tercihim değildir. Şimdi @sef2013 kardeşim Xperia su geçirmiyor diye ben suda test yapmam yani. Herhangi bir mantığı yok. Xperia beni büyük ve istediğim tasarımda olduğu için, Iphone 5s'te aynı şekilde tasarım ve yazılım kalitesi yönünden çekiyor. Kararsızlığım da bu yönde. Yani Xperia'nın yazılımını bilmiyorum daha önce hiç Android kullanmadım ama eğer Ios'un yokluğunu farkettirmeyecek ise ben büyük ekranı için Xperia'ya daha yakınım. Ama bir yandan da Ios kalitesi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…