iPhone 6 IMEI ile Cihaz Kayıt Dışıdır Sorunu

Yol yaptı yol

Hectopat
Babam dün Türkiye'ye geldi. Cizre'de çalıştığı arkadaşından aldığı iPhone 6 (o arkadaşı da ırak'tan almış) işte dün getirdi taktık SIM kartını bugün de mesaj geldi mesaj şu: ................ IMEI nolu cihaz kayıt dışıdır. 120 gün içerisinde kapanacaktır. Satın aldığını yere başvurunuz veya cihazınızı kaydettiriniz. Yasal uyarı başlığıyla geldi arkadaşlar durum böyle. Yardım edebilir misiniz lütfen? :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Ürün yurt dışından geldiği için pasaporta işleteceksiniz, aksi taktirde telefon çöp.
Yani bilgim yok hiç hangi pasaporta- nerede yapacağız bu işlemi?

İMEİ başvurusunu yapacaktım ama site bu mesajı verdi :
Girilen IMEI daha önce başka bir başvuru ile kayıtlı olduğundan tekrar başvuru yapılamaz.
O yüzden yapamıyorum şimdi ne yapmalıyım ben?

Telefonun imeisini başka bir telefonu kayıt ederken kullanmışlar. Bildiğiniz birisi çalmış elinizdeki telefonun imeisini. Telefonun size ait olduğunu ve imei nin sizin olduğunu BTK ya kanıtlar iseniz kayıtlı diğer telefonu düşürüp sizinkini işleme alabilirler. BTK'yı arayın durumu anlatın. Telefonda imei telefonumun üzerinde benim olduğunu kanıtlayabilirim gibisinden derdinizi anlatın. Aynısı Huavei telefonda başıma gelmişti böyle çözdüm ama telefonu sadece tek hatla kullanabiliyordum başka hat takınca çalışmıyordu. Sorunun çözümü tamamen durumu BTK'ya anlatma yeteneğinize kalmış.

Telefonun imeisini başka bir telefonu kayıt ederken kullanmışlar. Bildiğiniz birisi çalmış elinizdeki telefonun imeisini. Telefonun size ait olduğunu ve imei nin sizin olduğunu BTK ya kanıtlar iseniz kayıtlı diğer telefonu düşürüp sizinkini işleme alabilirler. BTK'yı arayın durumu anlatın. Telefonda imei telefonumun üzerinde benim olduğunu kanıtlayabilirim gibisinden derdinizi anlatın. Aynısı Huavei telefonda başıma gelmişti böyle çözdüm ama telefonu sadece tek hatla kullanabiliyordum başka hat takınca çalışmıyordu. Sorunun çözümü tamamen durumu BTK'ya anlatma yeteneğinize kalmış.
Teşekkürler dostum :) arayıp derdimi anlatayım o zaman..

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı