iPhone 6 mı Samsung Galaxy Note 5 mi?

Özgür_xy

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, ben yeni bir telefon almak istiyorum. İki telefondan birisini almayı düşünüyorum. Birisi Samsung Galaxy Note 5 diğeri iPhone 6. Sizce bu ikisinden hangisini almalıyım? Samsung Galaxy Note 5 in özellikleri daha iyi ama ekranı çok büyük. iPhone'un ekranı küçük ve arayüzü çok güzel bir de benim için önemli olan şeyler müzik dinlerken ses kalitesi ve fotoğraf kalitesi. Cevaplarınızı bekliyorum!

Son düzenleyen: Moderatör:
Alakasız cihazlar ikiside. Bu senin telefonundan ne beklediğine göre değişir. Mesela ben android cihaz kullanamadım. İphone 5s den LG G3 cihaza geçiş yaptım 2 ay sonra iphone 6 aldım 1 yıldırda kullanıyorum daha 2 sene kullanmayı düşünüyorum sevemedim bir türlü android cihazları. Kötülemek için söylemiyorum o da güzel cihazdı fakat tercih meselesi diye düşünüyorum :)

Cebimde taşıması, kulağıma tutup konuşması vesaire çok kaba. Yürürken bile zorluk çıkartıyor. Samsung Galaxy S3 kullanıyordum. Keşke S3'de kalsaydım. Hani bunu performans açısından değil. Ergonomi yanından söylüyorum. Bu arada iki ayrı platformu karşılaştırmak mantıksız. Donanımları, işletim sistemleri, çalışma prensipleri ve donanım kullanma yönünden ikisi de çok farklı. Android uzun vadede alınabilecek bir cihaz olmadığını düşünüyorum. Bence iPhone alın.

NOTE 5 tasarım olarak iyi bir telefon. Bu ekran boyutuna sahip hemen hemen hiçbir model de bu kadar ergonomik bir tasarım göremezsin. 6 Plus ve 6S Plus kasalarının hali görmüş müsün? S3 ekranı sana yeterli geliyorsa diğer kullanıcılar için bu boyut yetmeyebiliyor, NOTE 5 ekran boyutuna göre gayet şık ve kaba bir telefon değil. NOTE 3 kullanmış biri olarak cebimde rahatsız etse de taşıyabiliyordum mesela NOTE 5 ile NOTE 3 arasında mesela çok ciddi bir ergonomik fark var.

@BERWAR Yalnız ben yazdıklarınıza katılmıyorum. Benim için fazla büyük. Yani kullanıyorum da biliyorum. Bu cihaz beni rahatsız ediyor. Hani artık işin performans veya fiyat kısmını geçtik çünkü alacak olan arkadaşın performans konusunda hiçbir kaygısı olmayacak. Her iki cihaz için geçerli. Arkadaş telefon ile haşır neşir olacak, elinde tutacak, oyun oynayacak. Benim görüşüm yuvarlak tabanlı yekpare bir kasalı telefon daha ele oturaklı, kompakt ve kullanışlı olur. Kişiden kişiye'de değişebilir. Demek istediğim şudur. Fazla büyük telefonlar avantajlı değil. Büyük ekranlı cihaz istiyorsanız tablet alır geçersiniz.

Birazda haklısınız. Çünkü normal kılıfsız kullandığında telefon ekran kasa oranı gayet iyi. Kalınlığı da makul derecede. Kamera çıkıntısı biraz rahatsız ediyor. Fakat bu cihazı alacak olan arkadaş parasını çöpe atmayacak, bir kılıf takacak. Belki de takmaz. İşte o zaman taktığında ne güzelliği kalıyor, ne de ergonomisi.

Tabletle karşılaştırılması saçmalık olur. 6.0 inç altındaki telefonları çoğu kişi rahat şekilde kullanıyor. Bazıları da kullanılamıyor, göreceli bir kavram. Şunu söyleyebilirim NOTE 5 modelinin kasa yapısı ergonomik, bu ekran boyutundaki telefonlar NOTE 5 kadar ergonomik değil, bunu demek istiyorum. Kılıflı kullanırsan tabii ki telefon ergonomik yapısını kaybeder.
Şeffaf kılıflar iş görür, telefonu da kabalaştırmıyor, diğer kılıfları takarsan patates gibi kalın oluyor.:)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı