iPhone 6 Plus anakartı gümrükten geçer mi?

Mustafa4108982

Hectopat
Daha fazla  
Aliexpress'ten iPhone 6 Plus anakart siparişi verdim benim anakartta sorun olduğu için.
Şimdi çoğu kişi sim kartı olan cep telefonu tablet vs geçmez diyor gümrükten fakat anakart bu ama sonuçta üzerinde sim kart girişi var. Daha önceden telefon anakartı sipariş veren ya da bilgisi olan kişiler yardımınızı bekliyorum.

@Recep Baltaş @Ali Güngör @XerTech

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önceden telefon siparişlerini parça olarak veriyorlardı. Kasa, ekran, batarya ayrılıp gönderiliyormuş. Bunu duymuştum, sorunsuz geçeceğini düşünüyorum. Satıcının kutu üzerine "GIFT" yazması avantaj sağlayabiliyor.
Bu arada benimde cihazım 6+, tam olarak sorun nedir?

Sanırım şu an banlısın ben buraya yazayım kararı sen ver.

*Öncelikle gümrükten geçirirken satıcıdan rica edin üzerine gift yazsın. Gift yazmak yaşayacağın(yaşama ihtimali içinde olduğun) sorunları azaltır.

*Gümrük yedek parçalara bir şey yapmıyor sadece vergi ücreti alıyor ancak ben vergi ücretlerini bilmiyorum ne desem yalan olur.

*Aliexpress çok güvenilir bir yer değil benim 4 adet siparişim gelmedi para iadesi de alamadım(vermediler!)

*Ürünü göndermeyeceklerse sana aldığın zaman değil 2 ay sonra söyleniyor.

Dediğim gibi karar senin. AliExpressi tavsiye etmiyorum.

Sipariş verdiysen bir an önce uygun bir pasaport bulmanı öneriyorum. Ülkemizde telefon özelliği bulunduran tüm cihazlar sınırsız kullanım için IMEI numaralarını pasaporta kaydettirmelidir. Aksi takdirde sadece 120 gün boyunca ülke içerisinde telefon özelliğini kullanabilirsiniz. iPhone'larda IMEI numarasını değiştirme gibi bir şey mümkün olmadığından pasaporta kayıt tek çözüm maalesef.

Anakartı gümrükten geçirmek bence işin kolay kısmı, zor kısım anakart elinize ulaştıktan sonra başlayacak.

Sorun ön arka kamera çalışmıyor anakart kaynaklı sorun. Şarj entegresi arızalı ayrıca ekranın sağ üst köşesinde karartı var.

Pasaport var fakat kişi yıllardır türkiyede yaşıyor internette türkiyeye giriş yaptıktan 30 gün içinde kayıt hakkı var diyorlar bakıcaz.

Öncelikle bu zamana kadar verdiğim siprişler geldi. Sadece 1 üründe sorun oldu onun parasıda 4 gün içinde geri yattı.

Şuanki durum ürün yurt dışına sevk edildi EDI-received yazıyor 2 gündür bakalım kaç günde türkiyeye gelicek. Kargo firması Yanwen.

Valla telefon iyi dayandı ilk sene tatlı suya düştü şarj entegresi gitti. ikinci sene tuvalete düştü ön arka kamera gitti. 3 sene yere düştü ekranda karartıyla beraber ısınma sorunu oldu. @5062 @Berk.Aydemir @MakaveliThe90s @painkiller

Bu arada kendim teknisyen sayılırım 0 ekran gold kasa 6s plus toplıcam. Hoparlörden tutun home tuşuna kadar sipariş verildi.

Son düzenleme:
Valla telefon iyi dayandı ilk sene tatlı suya düştü şarj entegresi gitti. ikinci sene tuvalete düştü ön arka kamera gitti. 3 sene yere düştü ekranda karartıyla beraber ısınma sorunu oldu.
Sen bildiğin telefona azap çektirmişsin dostum "Elindekini sakince yere bırak evlat" demek geliyor içimden

lan anakartı ne yapacak gümrük
Dostum anakartın üzüründe sim kart girişi var yani gsm modülü olan cihazlar gümrükten geçmez diyorlar ondan ötürü.

Sen bildiğin telefona azap çektirmişsin dostum "Elindekini sakince yere bırak evlat" demek geliyor içimden
biraz öyle oldu fakat 4 gündür türkiyeye gelemedi anakart 15 inde çinden çıkmış :-( @Recep Baltaş @Siyah Martı

Gümrükten geçti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…