iPhone 6 Sarj %2'de kapanıyor

Phantom334

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Oto Tamirci
Merhaba arkadaşlar, iPhone 6 aldım dün, kutu açılımını bizzat kendim yaptım jelatinleri tarafımdan açıldı, fakat sarj %1 e düşmüyor %2 de kapanıyor sarja takıyorum, sarj boş grafiği çıkıyor 10 saniye sonra telefon açılıyor ve %2 den sarj etmeye başlıyor.

Fakat şöyle bir gariplik var dün akşam %50 e yaptım sarjı saat 9da çektim wifi kullandım 3g kullandım çok olmasada %50 sarj daha yeni bitti %2 kapanınca bi garipsedim bataryada sorun olsa hüp diye çekecek zaten sarji, iOS 9.1 yüklü telefonda acaba yazılımsal olabilirmi bilemedim, önceden iphone 5s kullanıyordum sarj %1 düşüyor o şekilde kullandığım bile oluyordu sorun nerde bilemedim.

Bende de %2'de kapanıyor hep. Ancak kullanıma bağlı olarak olabilen bir şey sanırım.
Cihaz yeni olduğu için teredütte kaldım hocam.
Şarjı sürekli sonuna kadar bitirmek de iyi değil. Telefon şarjı bitmeden önce uyardığı zaman telefonu şarja takarsın.
Doğru söylüyorsun hocamda sarja takamadın %2 de kapanmasıda şüphelendiriyor.

Ben G2 kullanıyorum, ama benim telefonum da sanırım ya %2'de yada %1'de otomatik olarak kapanıyor. Kapalı konumda şarj ediyorum eğer şarjım tamamen biterse.
Ayrıca size tavsiyem, telefonun şarjını tamamen bitirmeseniz de telefonu kapalı konumda şarj etmeniz. Hem daha hızlı şarj olur, hem de şarj olurken fazla ısınmaz.

Bataryayı tamamen boşalttıktan sonra tekrar şarj etmek kadar pil ömrüne kötü etki eden bir şey yok. En iyisi 10% a düştükten sonra kapanmadan şarja takmak ve şarj etme bittikten sonra kullanmak.
Ve bu arada galiba son IOS da şarj bitiminde kapanırken Windows gibi bir uykuya alma olayı var ve bu yüzden geriye kalan şarjı RAM e alınanları silmeden tutmak için kullanıyor.

Zaten dikkat ederseniz sürekli demiştim orada. Yani en iyisi telefonun şarjı %15-10 oldu mu kapat ve şarja tak. Ama arada sırada şarjın tamamen bitirilip kapalı konumda telefonun şarj edilmesi batarya performansını dengeler, iyi gelir.
En iyisi 10% a düştükten sonra kapanmadan şarja takmak ve şarj etme bittikten sonra kullanmak.
Haklısınız bu konuda.

Bataryayı tamamen boşalttıktan sonra tekrar şarj etmek kadar pil ömrüne kötü etki eden bir şey yok. En iyisi 10% a düştükten sonra kapanmadan şarja takmak ve şarj etme bittikten sonra kullanmak.
Ve bu arada galiba son IOS da şarj bitiminde kapanırken Windows gibi bir uykuya alma olayı var ve bu yüzden geriye kalan şarjı RAM e alınanları silmeden tutmak için kullanıyor.
Aşağı yukarı bu bilgilere bende sahibim hocam, fakat %1 seçeneği varken %2 kapanması beni şüphelendiriyor sonuçta cihaz sıfır.

Aşağı yukarı bu bilgilere bende sahibim hocam, fakat %1 seçeneği varken %2 kapanması beni şüphelendiriyor sonuçta cihaz sıfır.
Söylediğim gibi cihazla değilde yazılımla ilgili bir şey gibi duruyor. Ve bu arada bilginiz olmadığı ile ilgili bir şey söylemedim sadece fikrimi belirttim yani hemen savunmaya geçmenize gerek yok :).

Söylediğim gibi cihazla değilde yazılımla ilgili bir şey gibi duruyor. Ve bu arada bilginiz olmadığı ile ilgili bir şey söylemedim sadece fikrimi belirttim yani hemen savunmaya geçmenize gerek yok :).
Estağfurullah hocam ne savunması böyle bir izlenim bırakmak istemem, teşekkür ederim yardımların için :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı