iPhone 6 üzerinde Ubuntu çalıştırmak mümkün mü?

constantine.js

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Videoda, iPhone 6 üzerinde Ubuntu işletim sisteminin çalıştırıldığını iddia ediyorlar. Bu mümkün mü gerçekten? İlgili video.
Böyle bir şeyin teknik olarak nasıl yapılabileceği hakkında bilgisi olan var mı? Bu videoda gösterilen işlemler gerçek mi?
Konu hakkında bilgisi veya tecrübesi olan varsa, yorumlarını bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler!

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
iPhone 6'ya Ubuntu yüklemek aslında mümkün ama bayağı karmaşık bir iş. iOS cihazları genelde kilitli ve güvenli bir sistemle geliyor, bu yüzden farklı bir işletim sistemi yüklemek için genelde jailbreak gibi işlemler yapman gerekiyor. Daha önce OpeniBoot kullanarak iPhone'larda Android çalıştıranlar olmuştu. Bu yöntemle iOS'un önyükleyicisini değiştirip Linux tabanlı sistemler yükleyebiliyorsun. Ayrıca, checkra1n aracıyla bazı iPhone modellerinde Ubuntu gibi Linux dağıtımlarını çalıştıranlar da var. Ama bu işler genelde cihazın donanımındaki açıkları kullanarak yapılıyor.

Elimde boşta bir iPhone 6 var ve bu cihazda Ubuntu'yu denemek istiyorum. Bu işlemi gerçekleştirmek için herhangi bir ayrıntılı rehber veya kaynak önerebilir misiniz? Özellikle hangi araçları kullanmam gerektiği, hangi adımları takip etmem gerektiği ve dikkat etmem gereken noktalar hakkında bilgi almak isterim.

iPhone 6'ya Ubuntu yüklemek istiyorsan, öncelikle cihazı jailbreak yapman gerekecek. Ardından, OpeniBoot gibi araçları kullanarak Ubuntu'yu yüklemeyi deneyebilirsin. Ancak, bu iş biraz karmaşık ve cihazın donanımıyla uyumlu olmayabilir bazı özellikler çalışmayabilir.

Konu ile ilgili Technopat'da daha bilgili arkadaşlarımız var ise yardımcı olmaları konusunda rica etmek faydalı emsal bir konu bulmak gerekir ya da bu işlerin döndüğü bir forumu tespit etmek gerekir.

Hevesimi alayım, telefon çöp olursa da sorun değil benim için diyorsan, denemeye değer keyifli olacağından hiç şüphem yok .

Cihazımda zaten şebeke arızası olduğu için bu işlem benim için riskli değil; atıl bir cihaz olduğu için denemeye değer ve keyifli olabilir. İlgilenenler veya daha fazla bilgi verebilecek olanlar varsa, yorumlarını bekliyorum.
Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…