iPhone 6 vs iPhone SE

Joursey

Kilopat
Daha fazla  
Yeni bir telefon almak istiyorum. Android kullanıcısı olarak iOS'a geçmek istiyorum. iPhone SE donanım olarak önde ama ekran küçük, sizce bu günlük Instagram ve Whatsapp kullanımında etki eder mi? Hangisini almalıyım? Bütçe 2000 TL ve dediğim gibi iOS almak istiyorum. Sizce biraz daha koyup 6s mi almalıyım? Yoksa SE veya 6 3-4 sene götürür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış Bilgilendirme
Bana kalırsa böyle bir fiyatta kesinlikle verdiğiniz paranızı haketmeyen telefonlar. Ya biraz daha katıp 6s alın ya da Xiamoi alıp Android'de kalın. Çünkü işlemci hızları ve frekansları düşürüldü bu telefonların.

Herhangi bir şekilde tüm cihazlarda frekans kısıtlaması yok. Yalnızca batarya ömrü azalan cihazlarda işlemci frekansı düşürülebiliyor. Zaten bu da çok fazla cihazı etkilemiyor ki zaten iPhone SE ve 6S aynı işlemciye sahip. Arkadaş da sıfır ürün alacak.

iPhone SE'nin alınır olan tek yönü Compact olması. Yani küçük bir telefon istiyorsanız o zaman alınabilir. Yoksa iPhone 6, 6S gibi telefonlara para verilmemeli artık. Alınacaksa en az iPhone 7 alınmalı. İkisi arasından ise iPhone SE.

Eğer iPhone istiyorum diyorsanız benim tercihim iPhone SE olurdu. iPhone 6 almanızı kesinlikle önermem çünkü iPhone 6 son güncellemesini bu sene alacak bir telefon. iOS 12'yi aldıktan sonra iPhone 6 ya güncelleme gelmeyecek. 2014 çıkışlı bir telefon ve çıkışında eğilme bükülme gibi bir çok sorunla çıktı. iPhone SE'nin donanımsal olarak iPhone 6s'in küçültülmüş versiyonu olduğunu varsayarsak çok daha uygun bir telefon. Performans günlük WhatsApp, Twitter, İnstagram gibi uygulamaların kullanımında pek fark etmeyecektir ancak uygulama geçiş süreleri, açılış süreleri vs. farklı olacaktır.

iPhone SE'nin en önemli dezavantajı ön panelin tamamen 5s ile aynı oluşu. Arkadaşların da söylediği gibi o fiyata Xiaomi alarak Android'de de kalabilirsiniz ama iPhone istiyorsanız kesinlikle SE.

SE al dostum. Ben öyle yaptım. Ve telefonla ilgili en ufak bir sorunum yok. Performans, Batarya her anlamda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…