iPhone 6S kasa değişimi sonrası Instagram ve WhatsApp'ta ses gitmiyor

Knuis

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, 6S Plus cihazımın kasasını değiştirdim Fakat Instagram ve WhatsApp'ta benim sesim gitmiyor, karşı tarafın sesi geliyor.
Normal aramalarda sesim gidiyor?
Problemi çözemedim, sizce ne olabilir?
Muhtemelen telefoncuya götüreceğim. Çözemedim bir türlü. Sizce ne tür fiyat çıkar?

Son düzenleyen: Moderatör:
iPhone 6S Plus üzerinde 4 adet mikrofon bulunur. Aramalarda cihazın altındaki iki mikrofon kullanılırken bahsettiğiniz uygulamalar cihazın ahize kısmındaki mikrofonu kullanıyor muhtemelen. Bir de arka kameranın yanında bir mikrofon bulunur. O da görüşme sırasında gürültü önleme ve arka kamerayla video çekme sırasında ses kaydı amacıyla kullanılır. Sırasıyla şunları deneyin.
  • Cihazın kendi kamera uygulamasıyla arka kameradan video çekin. Ses kaydında sorun yoksa arka kamera mikrofonu sağlamdır. Sorun varsa bu mikrofonda sorun vardır.
  • Aynı uygulamadan ön kamera ile video çekin. Ses kaydında sorun yoksa ahize üzerinde bulunan mikrofon sağlamdır. Sorun varsa bu mikrofonda sorun vardır.
  • Siri ile konuşmayı deneyin. Siri de ahize mikrofonunu kullanır. Sizde sorunlu olan mikrofon muhtemelen bu. Teyit etmek için bunu da deneyebilirsiniz.
  • FaceTime görüntülü görüşme yapmayı deneyebilirsiniz. Bu da ahize mikrofonu için 3. bir teyit olacaktır.
  • Normal sesli telefon görüşmesi yapmayı deneyin. Bu da hoparlörün yanındaki alt mikrofonları test etmek içindir. Bu bölümde 2 mikrofon var sizin cihazınızın modelinde. Zaten bunda sorun yok demişsiniz. Sizde bunlar çalışıyor muhtemelen.
Ahize mikrofonunuzun bozuk olduğuna emin olursanız değiştirmeniz gereken parça ön kameranın da bağlı olduğu cihazın ekranına takılı olan sokettir. Yani ön kamera da onunla birlikte değişmeli. Yalnız ses azıcık da olsa geliyorsa muhtemelen mikrofon çalışıyordur ancak değişim sırasında takılması gereken yere tam takılmamıştır.
Arka kamera mikrofonunda da sorun olabilir tabii. Test etmeden emin olamazsınız.

Son düzenleme:

Siri ile konuşabiliyorum sorun yok.
Telefon görüşmesi yapıyorum sorun yok.
Kendi telefon kameram ile, ön ve arka kamera ile video çekiyorum ve sesim gidiyor sorun yok.
Ama Instagram ve WhatsApp'ta görüntülü konuşmada sesim gitmiyor. Hangi parça arızalı çözemedim.

iPhone'un kasayı yeni değiştim. Ses açma kısma tuşları çalısıyor ama sessize alma çentiği var ya o çalışmıyor. Soketini bulamadım acaba ondan mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sessize alma tuşu ses açıp kısma tuşlarıyla aynı sokete bağlı. Butonu fiziksel olarak kasa tuşuna denk getirememiş olabilirsiniz. Ya da direkt mekanizma bozulmuştur. Mikrofonu etkilemez. Alt 2 mikrofondan biri bozulmuş olabilir o zaman bahsettiğiniz durumda. Normalde birinin bozulması pek mümkün değil çünkü aynı soket üzerindeler. Arama sırasında kulaklık girişinin yanındaki tek deliği parmağınızla kapatıp hoparlör girişine üflemeyi dener misiniz? Daha sonra da hoparlör girişindeki delikleri kapatıp kulaklık girişinin yanındaki tek deliğe üflemeyi deneyin aynı şekilde. Herhangi birinde daha az ses alıyorsanız daha az ses aldığınız kısımdaki mikrofon problemli olabilir.
Yalnız aramalarda bu mikrofonların sadece biri kullanılıyor da olabilir. Emin değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…