Bu iki telefon arasında kaldım. Benim için masanın üstüne koyup hava atmaktan ziyade telefondan ne kadar verim alabileceğim ve ne kadar uzun süre kullanabileceğim önemli. Şu an n8 kullanıyorum Android ve ıOS hiç kullanmadım. İlk defa Nokıa haricinde bir telefon kullanacağım. Sizce hangisini almalıyım ve sebebi nedir?
6s Plus alarak biraz daha şarj sorunundan kurtulursunuz. İphone daha stabil ve daha uzun süre güncelleme alacaktır. Büyük ekran seviyorsanız Plus versiyonunu alınız. Bu durumda sarjından dolayı Z5 Premium diyorum.
Öneriniz için teşekkür ederim ama bu iki telefon arasında kaldım. Androıd bir sonraki güncellemeyle 4k ekran kullanımını mümkün kılarsa z5 premıum çok avantajlı ve yenilikçi bir hal alacak. Ben z5 premıum alma taraftarıyım ama şu sebepten dolayı pişman olursun diyebileceğiniz bir konu var mı iki telefon arasında?
6S İşlemci, GPU, kamera olarak daha başarılı bir cihaz ama fiyat olarak aşırı pahalı. Z5'de pahalı bir cihaz. Sizin yeriniz de olsam ben S6, NOTE 5, G4 ve NOTE 4 bu modellerden birini alırım.
Z5 Premium modeli 4K'yı çalıştıracak kadar donanıma ve batarya gücüne sahip değil. 4K sadece resim ve videolar da devreye giriyor. Telefon oyun da ve normal kullanım da 1080P kullanıyor.
Sony'nin de en az IOS kadar stabil bir arayüzü var. Pure Android sayılabilecek bir sadeliği var. Ben Z5 Premium öneriyorum. Çok fazla verim almak istiyorsanız Z5 Compact öneriyorum. 720P ekran, Snapdragon 810 işlemci ile telefon uçuyor. Ekran boyutu olarak 6s'den bir farkı yok nerdeyse. Sadece biraz kalın.
Bu 2 telefonu donanımsal olarak karşılaştırmak pek de mümkün sayılmaz. Çünkü ikisi farklı işletim sistemlerine sahip. Birine misal 2Gb RAM yetebiliyorken diğer cihaz için işletim sisteminden dolayı yeterli olmayabilir. Bu noktada iş kullanıcıya düşüyor. Telefonu hangi amaçla kullanacaksın ? iOS Android'e göre daha sade bir işletim sistemi, iş için veya rutin bir günlük kullanım açısından gayet de uzun süre işini görecektir. Tabiki bu z5 Premium için de geçerli fakat dediğim gibi telefonu daha çok hangi amaçla kullanacağına bağlı. Onu belirtirsen daha çok yardımcı olabiliriz